.

Informacija iz MUP-a KSB za javnost 25. siječnja 2016. godine

25 Siječanj 2016

KRIMINALITET

Tijekom proteklog vikenda na području županije središnja Bosna prijavljeno je šest kaznenih djela, a radi se o dvije teške krađe, jednom razbojništvu, jednoj prijevara, jednom posjedovanju i omogućavanje uživanja opojnih droga  te jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Dana 22. siječnja 2016. godine oko 16,30 sati u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik službenici Sektora kriminalističke policije uz pomoć službenika Jedinice za podršku zaustavili su i kontrolirali vozilo marke Opel Vektra, registarskih oznaka J42-O-799, kojim je upravljao M.B. rođen 1987.godine iz Jajca. Zbog sumnje da vozač posjeduje određena narkotička sredstva, pribavljena je naredba općinskog suda Travnik, te je izvršen pretres vozila i vozača. Tom prilikom pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je u pitanju marihuana i speed. Materija je oduzeta, te je upućena na vještačenje, a službenici Sektora krim policije su proveli kriminalističku obradu nad osumnjičenim, te će po kompletiranju predmeta biti podneseno izvješće županijskom tužilaštvu Travnik. 

Dana 23. siječnja 2015.godine oko 18,30 sati u PS Travnik prijavljeno je razbojništvo u trgovini „Best“ u mjestu Han Bila, općina Travnik. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile dvije nepoznate muške osobe, koje su uz prijetnju vatrenim oružjem, od radnice oteli određenu količinu novca od dnevnog pazara. Nakon izvršenog krivičnog djela izvršitelji su se udaljili u nepoznatom pravcu, a uviđaj i druge istražne radnje na otkrivanju identiteta osumnjičenih poduzimaju službenici kriminalističke policije PU Travnik.

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Službenici PS Jajce Vakuf otkrili su izvršitelje kazneog djela teške krađe koja su izvršena dana 20. siječnja 2016.godine krađom iz sportske kladionice „5 plus“ koja se nalazi u mjestu Šimića Polje, općina Jajce, kada su nepoznati izvršitelji izvršili provalu u objekt kladionice i ukrali metalnu kasu sa određenom količinom novca. Osumnjičeni za ovo kazneno djelo su D.P. rođen 1996.godine i R.B. rođen 1998.godine, oba iz Jajca. Protiv osumnjičenih će, po kompletiranju predmeta, biti podneseno izvješće županijskom tužilaštvu Travnik.

Službenici PS Donji Vakuf otkrili su izvršitelje teške krađe koja je izvršena dana 15. prosinca 2015. godine u ulici 770. Slavne brdske brigade u Donjem Vakufu, kada su nepoznate osobe provalileu stolarsku radnju i ukrali određenu količinu alata. Osumnjičeni za ovo krivično djelo su E.A. rođen 1998.godine i E.V. rođen 2001.godine, oba iz Donjeg Vakufa, protiv kojeg će biti podneseno izvješće županijskom tužilaštvu Travnik. 

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o pet slučajeva sudjelovanja u tuči, jendom slučaju naročito drskog ponašanja, dva slučaja omalovažavanja ovlaštene službene osobe i četiri slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je sudjelovalo 16 osoba.

SIGURNOST  PROMETA       

Dogodilo se 27 prometnih nezgoda u kojima je jenda osoba teže, a osam osoba lakše povrijeđeno.

Dana 24. siječnja 2016.godine oko 21,00 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Krčevine, općina Vitez dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala tri vozila:

- putničko motorno vozilo Mercedes, registarskih oznaka M13-O-697, kojim je upravljao A.H. rođen 1997.godine iz Viteza,

- putničko motorno vozilo Passat, registarskih oznaka O52-K-697, kojim je upravljao E.S. rođen 1979.godine iz Viteza,

- putničko motorno vozilo Golf, registarskih oznaka O45-T-578, kojim je upravljao D.R.-M. rođen 1995.godine iz Viteza.

Prilikom ove prometne nezgode teške tjelesne povrede zadobila je suvozačica u vozilu Golf J.R.-M. rođena 1967.godine, a lakše tjelesne povrede vozač vozila Golf, kojima je pružena medicinska pomoć u bolnici Nova Bila. Uviđaj s ciljem utvrđivanja uzroka prometne nezgode izvršili su službenici kriminalističke policije PU Travnik.

Iz prometa je isključeno 16 vozila i 17 vozača motornih vozila, uručeno je 250 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 38 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

MUP KSB

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa