.

ŽSB: Zapečaćena tri ugostiteljska objekta

29 Veljača 2016

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 29.02.2016. godine.

 

 


Kriminalitet

Tijekom proteklog vikenda na području ŽSB prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 2 teške krađe, 2 krađe i 2 kaznena djela ugrožavanja sigurnosti.



Javni red i mir

Evidentirano je 12 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se 4 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja i 7 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 18 osoba.



Sigurnost prometa

Dogodile su se 23 prometne nezgode u kojima je 1 osoba teže, a 3 osobe lakše povrijeđeno.

Dana 27.02.2016.godine oko 02,45 sati u ulici 14.septembra u Donjem Vakufu dogodila se prometna nezgoda u kojoj su učestvovali I.K. rođen 1983.godine iz Donjeg Vakufa sa motornim vozilom marke „Mercedes“, registarskih oznaka E17-M-632 i pješak A.Ć. rođen 1972.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom pješak je zadobio teške tjelesne povrede, te je nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja Donji Vakuf, prevezen u bolnicu Travnik na dalje liječenje. Uviđaj s ciljem utvrđivanja uzroka prometne nezgode izvršili su službenici krim policije PU Jajce.



Aktivnosti policije

U cilju održanja povoljnog stanja sigurnosti, te unaprjeđenja stanja u obasti sigurnosti prometa, u dane vikenda provedene su pojačane aktivnosti na području cijele županije. Te aktivnosti su podrazumijevale pojačanu kontrolu prometa, dok su na području Kiseljaka i Travnika obuhvatile i kontrolu rada ugostiteljskih objekata. Akcenat prilikom kontrole prometa bio je na sankcioniranju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te bez položenog vozačkog ispita. Tako je iz prometa isključeno 8 vozila i 49 vozača motornih vozila, uručeno je 440 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 300 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. U realiazciji akcije su, pored policijskih patrola, službenika jedinice za podršku, te službenika kriminalističke policije, učestvovali i službenici tržne i inspekcije za cestovni promet ŽSB, koji su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pri ćemu su im pomoć pružili službenici policije. Tom prilikom od strane inspekcije zapečaćena su dva ugostiteljska objekta na području Nove Bile, općina Travnik i jedan ugostiteljski objekat na području Kiseljaka. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa