Ispiši ovu stranicu

HOROR: Otac spasio sina (5) iz čeljusti triju pasa lutalica

29 Siječanj 2017

U sarajevskoj ulici Hendekuša u naselju Osjek psi lutalice napali su petogodišnjeg dječaka Begu Skulu. Napad na malog Begu uočio je njegov otac Irfan koji se, srećom, nalazio relativno blizu pa ga je spasio od sigurne smrti. Rane na dječakovu tijelu su ozbiljne, i to dokazuju medicinska dokumentacija i fotografije. Psi su svojim čeljustima nanijeli ozljede dječaku u predjelu glave, a izgrizen je i po rukama i nogama.

 - Moga malog Begu bole rane, osjeća strah zbog kojeg teško zaspi. Često se trza u snu i onda se budi prestrašen. Pomagao sam prijatelju u građevinskim radovima na vikendici kada su ga tri psa napala. Potrčao sam prema njima i uspio sam izvući dijete iz njihovih čeljusti te nekako rastjerati pse. Međutim, zvijeri su bile brže i Bego je bio izgrizen na više mjesta. Sve se to dogodilo 16. ožujka, a tek šest dana od napada psi su uhvaćeni i odvedeni - rekao je za Faktor dječakov otac Irfan Skula koji je morao priložiti medicinske nalaze Županijskoj upravi za inspekcijske poslove kako bi oni naložili izlazak na teren i hvatanje agresivnih pasa. Zbog svega toga, dječakov otac angažirao je odvjetnika koji će podići tužbu protiv županijskih institucija.

- U Osjeku postoje mnogi čopori agresivnih pasa, a i ranije su se događali njihovi napadi. Jednom prilikom i Begina majka je napadnuta, ali i neki naši susjedi, među kojima i djeca. Oni često uspaničeno i uz vrisku utrče u moje dvorište jer ih tjeraju psi. Manju djecu nitko ne šalje samu u školu, obvezno ih svi prevoze autima jer lutalice vrebaju na svakom koraku. Osim ljudi, ni životinje nemaju mira. Prošle godine više od dvadeset kokoši zaklali su mi psi lutalice. Ista iskustva imaju i moji susjedi - govori stanovnik ovog naselja Samir Avdić.

/Vecernji.ba/