Ispiši ovu stranicu

Danas u Krčevinama 9. Dani kazandžija i izvornog bećarca

03 Studeni 2019

Danas nas u mjestu Krčevine u Vitezu očekuju 9. Dani kazandžija i izvornog bećarca, u organizaciji Mjesne zajednice Krčevine i Pjevačke skupine Krčevljani.

Ova već tradicionalna manifestacija okupi blizu 10 tisuća posjetitelja. Tako će i ove godine biti više od 40 kazana, kao i značajan broj drugih izlagača, tradicionalnih obrta i jela, koji na taj način prezentiraju kulturnu baštinu Hrvata Središnje Bosne, ali i čitave BiH i Hrvatske.

Uz Vitežane će i ove godine na manifestaciji sudjelovati i brojni gosti iz velikog dijela BiH, ali i Republike Hrvatske, Njemačke te čak i daleke Švedske. Svoj dolazak najavili su i gosti iz drugih europskih zemalja, Austrije, Švicarske, Njemačke, Italije, Francuske…

Uz brojne pjevačke skupine i glazbenike, kroz program će nas voditi Viteška lola, Perica Strukar. Također, i ovoga puta će biti izbor najveselije skupine, zatim najbolje šljivovice i viljamovke.

Pregršt razloga da u nedjelju, 3. studenog, budete u Krčevinama kod Viteza i budete dio ove neprocjenjive manifestacije.

Program počinje već u 8 sati.