Ispiši ovu stranicu

Završena lakrdija od natjecanja rukometne lige KSB, optužbe iz Nove Bile

03 Lipanj 2019

U Vitezu je jučer završena, možemo to tako reći, lakrdija od natjecanja rukometne Lige mladih KSB. U tri kategorije u koliko je se natjecanje organiziralo, apsurda i presedana bilo je mnoštvo.

U kategoriji 2004. i mlađi natjecalo se ukupno šest klubova, a sustav natjecanja bio je dvokružno. Dakle, svatko je imao pet protivnika s kojima je (trebao) odigrao po dvije utakmica, odnosno svaki klub bi prema zdravom razumu i čiste pameti trebao imati ukupno deset odigranih utakmica.

Nažalost, u lakrdiji od natjecanja i Saveza nije bilo baš tako. Prije posljednjeg kola koje je odigrano jučer u Vitezu, momčad iz Nove Bile i momčad iz Jajca imali su po devet odigranih utakmica, a posljednja utakmica bio je sraz ove dvije ekipe. Kako je razlika bodova bila plus četiri u korist ekipe iz Nove Bile, Novobiljani su utakmici pristupili ležerno i odigrali bez pretjerane volje jer imaju nedostižna četiri boda prednosti. Pobjeda je pripala ekipi iz Jajca koji su upisali tri boda, ali i prestigli Novobiljane na tablici jer su isti dan odigrali još jednu utakmicu sa Slogom iz Uskoplja u kojoj su također upisali pobjedu i tri boda.

Tako je liga završena od mogućih deset kola, ekipa iz Jajca ima 11 odigranih utakmica sa omjerom pobjeda 7-4, dok Novobiljani imaju deset odigranih utakmica i omjerom 6-1-3. Dakle, sa tri poraza i remijem Novobiljani su zakucani na treće mjesto, dok je Jajce drugoplasirana momčad sa četiri poraza.

Ima li ovo igdje, pitaju se iz RK Nova Bila?!

Nažalost, ovo nije jedini presedan i apsurd na jučerašnjoj utakmici i odigranom kolu. Jedan od sudaca koji je dijelio „pravdu“ na parketu bio je i član RK Jajce u čijoj je trenerci bio dok je „sudio“.

Kako netko može biti sudac i dijeliti pravdu te istovremeno biti neutralan dok na sebi ima obilježja jednog od klubova koji igraju, pitaju se brojni navijači iz Nove Bile te dodaju kako ‘‘dress code’ sudaca daje jasnu sliku o njihovoj stručnosti i profesionalosti.

 

Jedna dobra sportska sezona je iza nas. Ojačali smo klub kad je bio na koljenima, povećali smo broj članova za preko 200% te formirali selekciju djevojčica koje također planiramo prijaviti u natjecanje sljedeće sezone. Liga koja je jučer završena bila je puna apsurda i presedana, ali nama je najbitnije da se naš kolektiv razvija i kvalitetom i kvantitetom. Velike čestitke našim trenerima i našim Kaubojima na ostvarenom uspjehu. Uvjereni smo da ćemo ustrajnim i predanim radom uspjeti pobijediti i ove nezdrave i nelogične situacije, poručili su iz Uprave RK Nova Bila.

/novabila.info/