Ispiši ovu stranicu

Rukometaši Nove Bile na krilima navijača pobijedili RK Široki Brijeg

18 Studeni 2019

U Sportskoj dvorani u Novoj Biloj jučer je odigrana ligaška utakmica 5. kola lige Herceg Bosne za rukometaše.

Hrabri Novobiljani su pred 300 navijača dočekali do sada neporažene Širokobriježane s tri pobjede u nizu.

Novobiljani su sjajno otvorili utakmicu i stekli prednost od tri pogotka, ali su gosti čekali svoje prilike. Prilike su stigle i uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 15-17. Drugo poluvrijeme Novobiljani uz gromoglasnu podršku navijača prepune dvorane u Novoj Biloj uspijevaju izjednačiti te prekokrenuti rezultat.

Posljednjih deset minuta igralo se gol za gol, a rezultat je bio neriješen. Navijači do kraja susreta nisu štedjeli svoje glasnice, a igrači na krilima gromoglasne podrške u posljednjoj minuti uspijevaju potvrditi pobjedu i odvojiti se na nedostižna dva pogotka razlike, a konačni rezultat ovog iznimno zanimljivog susreta bio je 33-31.

„Ovo je nevjerojatno, a publika je nestvarna! Na poluvrijeme smo otišli sa zaostatkom od dva pogotka. Svojim igračima smo rekli samo da se opuste, da publika zaslužuje pobjedu te da idemo pokazati tko smo i što smo, a na kraju smo uspjeli potvrditi da imamo kvalitet i da nas nitko neće nadigrati“, poručili su treneri Igor Sureta i Boris Bajo nakon utakmice.

Ovom pobjedom Novobiljani su preskočili Širokobriježane na tablici. Sljedeće kolo idu u goste na papiru favoriziranoj ekipi Izviđača u Ljubuški, gdje će kako kažu čekati svoju priliku do povoljnog rezultata.