Ispiši ovu stranicu

Pero Gudelj u Vlašić ulaže preko 100 milijuna KM

06 Kolovoz 2020

Općinsko vijeće Travnik na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je Prijedlog odluke o aktiviranju Centralne razvojne subzone (CRS) na području Vlašića. Time je načinjen korak ka investiciji vrijednoj preko 100 miliona KM koju na Vlašiću namjerava realizovati kompanija “Mali Fis” u vlasništvu poznatog bh. poduzetnika Pere Gudelja.

Ovu informaciju potvrdila je za BiznisInfo predsjedavajuća Općinskog vijeća Vlatka Lukić, a prema njezinim riječima, investicija će biti realizirana na lokaciji Mudrike.

“Mali Fis” d.o.o. Vitez namjerava u zoni Mudrike-Rakite graditi novi kompleks koji bi se sastojao od turističko-ugostiteljskog kompleksa, proizvodnje zdrave hrane, izgradnje štrala za uzgoj životinja i drugo, a sve u svrhu proširenja turističkih i ugostiteljskih sadržaja na ovoj bosanskohercegovačkoj planini.

Konkretno su predloženi sadržaji i površine ljetne rekreacije, odnosno nordijskog skijanja na prostorima Mudrika i Šišave, golf kompleks i novi smještajni kapaciteti na prostoru Šišave, vidljivo je iz Obrazloženja koje je u posjedu portala BiznisInfo.