Ispiši ovu stranicu

Biskup Perić predvodio svečano misno slavlje u Novom Travniku

21 Svibanj 2020

Četrdeset dana nakon Uskrsa Crkva slavi blagdan Uzašašća Gospodinova ili Spasovo. Svoj patron danas je proslavila i istoimena župa u Novom Travniku gdje se na svetoj misi ispred crkve okupio veliki broj vjernika, prenosi centralna.ba.

Na samom početku mise župnik, vlč. Marko Majstorović, čestitao je svim župljanima patron župe, te pozdravio sve prisutne vjernike, svećenike, časne sestre i sjemeništarce.

S velikom radošću pozdravljam sve prisutne te monsinjora Ratka Perića, biskupa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije koji je danas i koncelebrirao svetu misu uz mnoštvo svećenika. Radujemo se vašem dolasku danas, ono čega smo se pribojavali je da se odgodi vaš dolazak zbog cjelokupne situacije, no uspjeli smo ostvariti dogovoreno. Hvala vam što slavite s nama naš patron. Vaš dolazak u ovo vrijeme je ohrabrenje za vjernike koji su pritisnuti raznim brigama i pitanjima. Nadam se da ćete u propovijedi danas ohrabriti one u potrebi ohrabrenja i osnažiti one koji su klonuli, kazao je župnik Majstorović.

Monsinjor Perić zahvalio se na pozivu i čestitao svim vjernicima patron župe.

Dragi vjernici danas častimo, štujemo i klanjamao se Isusu uzašlom na nebo. Sveto pismo kaže da imamo veličanstvenog zagovornika od Oca nebeskoga Od sveg srca čestitam patrom župe župniku i svima vama u župi i onim koji su došli iz drugih župa da zajednički proslavimo ovu veličanstvenu svetkovinu. Zamolimo danas Isusa da se iskreno pokajemo zbog krivih i naopakih misli, želja i djela. Neka nam se danas Gospodin smiluje i učini dostojnim ove svete mise, kazao je mons. Perić.

Snimak mise možete pogledati OVDJE

Galerija slika