Ispiši ovu stranicu

Limena glazba ,,Lašva’’ Nova Bila započela realizaciju projekta ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj, kojeg financira Vlada Kraljevine Norveške

19 Lipanj 2020

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila jedna je od 23 organizacije civilnog društva iz cijele BiH čiji projekt će financirati Vlada Kraljevine Norveške u sklopu projekta ,,Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo’’ – EMBRACE.

Riječ je o projektu ,,Jačanje glazbenih sastava mladih u Novoj Biloj’’, čija svrha je jačanje kapaciteta pet glazbenih sastava s područja Nove Bile za rad s mladima i stvaranje uvjeta za njihov dugoročni razvoj. Ciljna grupa obuhvaća preko stotinu djecu iz sljedećih glazbenih sastava:

– Mala škola puhača – omladinska sekcija Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila,

– Polaznice radionice pjevanja Vokalnog sastava ,,Lašvanske dive”,

– Ansambl gitara HKC-a,

– Dječji zbor ,,Radost” HKC-a,

– Zbor Osnovne škole Nova Bila,

– Kazalište mladih ,,Korifej”.

Ukupna vrijednost projekta je 16.822,85 KM, a period realizacije je do 31.12.2020. godine. Implementator projekta na razini BiH je Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Neke od sekcija su već krenule s aktivnostima edukacije mladih, a održan je i sastanak projektnog tima na kojem su sudjelovali: voditelji Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila, predsjednik Marinko Matošević, tajnik Dragan Đido i kapelnik Josip Popović, voditeljica Kazališta mladih ,,Korifej” Anela Križanac, voditeljica VS Lašvanske dive Nanarela Bajo, voditelj Male škole puhača Filip Udovčić, voditeljice Dječjeg zbora ,,Radost” HKC-a Lucija Džepina i Andrijana Lončarević, voditelj Ansambla gitara HKC-a Alojz Čakarić, voditelj Zbora Osnovne škole Nova Bila Slaven Čović i voditelj projekta Marko Zovko. Na sastanku je dogovorena dinamika realizacije prve faze projekta, utvrđene su odgovornosti i prepoznati eventualni rizici.

Nova Bila je malo mjesto, ali se zbilja može ponositi što je iznjedrila vrijedne kulturne radnike, koji radom u svojim sekcijama i edukacijom mladih oplemenjuju našu lokalnu zajednicu. Uvjeren sam da će realizacija ovoga projekta dati dodatan vjetar u leđa osnaživanju organizacija civilnog društva u našoj sredini, istaknuo je tajnik Limene glazbe ,,Lašva’’ Nova Bila g. Dragan Đido.

Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo – EMBRACE, financira Vlada Kraljevine Norveške, aimplementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

 

 

izvor