Ispiši ovu stranicu

KŠC "Petar Barbarić" Travnik: "Biti učitelj najveći je čin optimizma."

09 Listopad 2020

U ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine djelatnici Osnovne škole Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik Svjetski dan učitelja obilježili su posjetom Hercegovini.

Svjetski dan učitelja, koji obilježavamo 5. listopada, dan je kada su naši djelatnici posebno ponosni na svoj životni poziv jer podučavanje djece uistinu jest poziv, a ne zanimanje.

Ove godine proslavili smo taj dan predivnim putovanjem u Hercegovinu, točnije u Ljubuški, gdje je rođen zaštitnik našega Centra - Petar Barbarić. Osim Petrovih rodnih Šiljevišta gdje nas je dočekao miris smilja i prostranstva zemlje s kapelicom posvećenom Petru, posjetili smo Galeriju i samostan Široki Brijeg, uživali u prirodnim ljepotama vodopada Koćuša i Kravica te obišli postavku najstarijeg muzeja u BiH - Humca u Ljubuškom.

Uz pjesmu naših glazbenika te smijeh i dobro raspoloženje, zaključili smo da je lijepo biti učitelj, ma kako teške godine su zatekle obrazovanje u cjelini. Našim djelatnicima optimizma ne nedostaje- navode iz Centra.

Galerija slika