Ispiši ovu stranicu

Travnički maturanti će na Dan općine imati proljetni bal na Središnjem gradskom trgu

04 Ožujak 2023

Univerzitet u Travniku, Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije u saradnji sa PS “Maya” Travnik, Općinom Travnik i srednjim školama sa područja općine Travnik organizuju “Proljetni bal maturanata”.

Radi se o aktivnosti koja će biti dio dešavanja u sklopu manifestacije “Dani općine Travnik” 2023.,

“Travnik je uvijek bio simbol ljepote i mladosti. Simbolično, ideja jeste proslaviti mladost, ljepotu, početak proljeća, te završetak jedne životne faze učenika i početak nove. “- poručuju organizatori

Maturanti su već počeli sa pripremama. Iste se odvijaju  na Edukacijskom fakultetu, u konferencijskoj sali svakog utorka. Ukoliko se učenici žele uključiti poziv i dalje ostaje otvoren, a javiti se mogu preko koorodinatora u svojima srednjim školama.

“Nisu potrebni parovi da bi maturanti bili dio Proljetnog bala. Prilagodili smo koreografiju grupnoj izvedbi, tako da ne ovise jedni od drugih. Voljeli bismo da se što više mladih uključi, da pošaljemo što ljepšu poruku iz Travnika. Ovom prilikom pozivamo maturante,  ali i učenike trećih razred srednjih škola. Priključite se, zabavite i naučite nešto novo. Imamo sjajan tim mladih ljudi do sada. Hvala im.” – poručuju trenerince iz PS “Maya”.

Aktivnost je planirana 21.3.2023., na Središnjem gradskom trgu gdje bi se kroz ples poslala lijepa poruka iz Travnika.