Ispiši ovu stranicu

RK Nova Bila uspješno implementirao ReLOaD projekt „Rukomet za sve – Igraj rukomet, živi sport(ski)“

28 Srpanj 2020

U subotu, 25. srpnja 2020. godine u Sportskoj dvorani u Novoj Biloj odigrana je završna trening-utakmica u okviru projekta „Rukomet za sve – Igraj rukomet, živi sport(ski)“.

Kroz školu rukometa prošlo je ukupno 70 dječaka i djevojčica, od kojih je trenutno preko 60 aktivno u klubu i bavi se rukometom.

Škola rukometa podržana je u suradnji s Općinom Travnik okviru Regionalnog programa lokalne demokratije – ReLOaD projekta, kojeg financira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Završna trening-utakmica odigrale se na način da je svaka kategorija obuhvaćena ovim projektom (dječaci 2004. i mlađi; dječaci 2008. i mlađi te djevojčice 2006. i mlađe) bila podijeljena u dvije jednake ekipe koje su odigrale utakmicu između sebe. Snage su također odmjerili i djevojčice i dječaci iste uzrasne kategorije, a rezultat ovog dana nije bio najvažnije.


Kroz školu rukometa tijekom osam mjeseci prošlo je 70 dječaka i djevojčica, od kojih je preko 60 ostalo aktivno u klubu. Svi članovi potpuno besplatno su dobili kompletnu sportsku opremu, a treninge također nisu plaćali. Time smo svima omogućili bez obzira na financijsko stanje bavljenje rukometom, a klub obogatili novim članovima i formiranim novim kategorijama, rekao je Mario Debeljak, koordinator projekta.

Nakon odrađenog treninga, odnosno odigrane utakmice uslijedilo je kratko druženje uz zajednički ručak svih članova Škole rukometa na kojem su svi vrijedni i marljivi mladi rukometaši i rukometašice dobili skromni poklon s oznaka kluba i ReLOaD projekta.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta. Zahvaljujem se i gospođi Luljeti Koshi iz UNDP-a na susretljivosti, razumijevanju i profesionalnosti tijekom implementacije ovog projekta. Posebno hvala jednim od glavnih aktera ovog projekta, trenerima Igoru, Borisu i Nikoli koji su vrijedno, marljivo, stručno i pedagoški radili svaki trening, primjenjujući suvremene metode i koristeći raspoloživu opremu kako bi mladim rukometašicama i rukometašima prezentirali vježbe i modele rukometne igre, zaključio je Debeljak.

Galerija slika