.

U sklopu programa Travničke božićne čarolije u srijedu će, 30.11., biti predstavljena zbirka pjesama “Krletka”, autorice Marjane Strukar iz Viteza.

“Krletka” će biti predstavljena u prostorijama HKD “Napredak” Travnik, s početkom u 19,00 sati. Riječ je o zbirci pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina, no stjecajem okolnosti, morala je sačekati više od punoljetstva. Sve posjetitelje očekuje vrlo zanimljiv program predstavljanja ove knjige, a uz autoricu Marjanu Strukar, o knjizi će govoriti prof. Vatroslav Matić i Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Ugođaj će upotpuniti svojim čarobnim glasom i s nekoliko pjesama Vanja Strukar. Nakladnik zbirke pjesama “Krletka” je Gradsko kazalište mladih Vitez, recenzenti su Mario Mlakić i Marko Dragičević, lektor je Vatroslav Matić, grafički dizajn potpisuje Borislav Sučić, a ilustracije u knjizi akademski kipar Zdenko Jurišić.

Opstanak Hrvata u Lepeničkoj dolini životima su platili i brojni Travničani. Činjenica je to koja je na ovim prostorima skoro potpuno zaboravljena, prenosi kiseljački artinfo.ba.

U Županiji Središnja Bosna nakon izbrojani više od 80% glasova za Sabor KSB Stranka demokratske akcije ima najviše glasova, dok je Hrvatska demokratska zajednica BiH u koaliciji sa strankama HNS BiH na drugom mjestu.

138. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana danas, 15. rujna 2022. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade KSB u Travniku.

Travničanin Ilija Nakić, ratni zapovjednik 3. gardijske brigade HVO-a i nositelj liste za ŽSB podsjetio je na žrtvu jajačkih i svih hrvatskih branitelja.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je u Jajcu preglasavanje Hrvata na izborima u BiH nazvao lopovlukom i odbacio je mogućnost ukidanja Dejtonskog sporazuma, prenosi Radiotelevizija Herceg Bosne.

27. obljetnica oslobođenja kraljevskog grada Jajca: Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH: Samo ravnopravnost tri konstitutivna naroda jamči sigurnost, opstojnost i budućnost naše domovine BiH, , prenosi Radiotelevizija Herceg Bosne.

Cjelodnevnim programom u Jajcu se danas obilježava 27. obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Maestral“ i oslobođenja Jajca, prenosi Radiotelevizija Herceg Bosne.

Cjelodnevnim programom u Jajcu se danas obilježava 27. obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Maestral“ i oslobođenja Jajca, prenosi Radiotelevizija Herceg Bosne.

137. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana danas, 8. rujna 2022. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade KSB u Travniku.

Stranica 1 od 111

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa