Ispiši ovu stranicu

TRAVNIK: Ipak nastavak istrage o ubojstvima sinova Sarafine Lauš

14 Svibanj 2019

Županijsko tužiteljstvo Travnik ipak će nastaviti istragu o svirepim ubojstvima trojice sinova i supruga obitelji Sarafine Lauš koje su počinili pripadnici Armije RBiH u lipnju 1993. godine na području Ovnaka kod Travnika, doznaje Artinfo.ba.

Nakon što je portal Artinfo.ba nedavno objavio kako je Županijsko tužiteljstvo Travnik obustavilo istragu protiv bivših pripadnika Armije RBiH zbog osnovane sumnje da su počinili ubojstva trojice sinova Sarafine Lauš, nakon prigovora, Kolegij Tužiteljstva ŽSB donio je odluku o nastavku istrage, saznaje Artinfo.ba. Također, doznajemo i kako će Sarafina Lauš biti ponovno saslušana u svojstvu svjedoka u ovom predmetu.

Podsjetimo, Luković Omera i Jasmina i Safeta Dehića Županijsko tužiteljstvo Novi Travnik ranije je sumnjičilo je za ubojstva sinova Dragana i Miroslava Lauša, dvojicu od trojice ubijenih sinova Sarafine Lauš, kao i za zarobljavanja Hrvata u selu Čukle kod Travnika 8. lipnja 1993. godine.

Inače, Sarafina Lauš je u lipnju 1993. godine za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata izgubila trojicu sinova i supruga na području sela Ovnak nadomak Travnika. I sama je neko vrijeme bila zatočena u logorima pod kontrolom snaga Armije RBiH.

/artinfo.ba/