.

U Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila u mjesecu ožujku tekuće godine rođeno je ukupno 52 bebe, što je gledano kroz mjesece najveći broj od početka godine, potvrđeno je iz ove bolnice za Vitez.info. Ukupan broj novorođene djece u prva tri mjeseca u ovoj bolnici je 139. 

Kako smo pisali i ranije, tijekom siječnja i veljače ove godine u ovoj bolnici rođeno je 87 beba. Preciznije, u siječnju je rođeno 49 beba, dok je u veljači broj novorođene djece 38.

Dodajmo i to kako je tijekom protekle, 2020. godine, na Odjelu neonatologije i ginekologije u Hrvatskoj bolnici u Novoj Biloj u 2020. godini rođeno je 679 beba.

Čestitamo roditeljima, a novorođenoj djeci želimo puno sreće i zdravlja. Još jednom upućujemo čestitke, na sjajnom poslu koji obavljaju u ovim teškim vremenima, i delatnicima Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila! 

Povodom obilježavanja 29. godišnjice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane danas su na groblju Prahulje kod Travnika položeni vijenci i upaljene svijeće. 

Predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a općine Travnik i OO HDZ BIH Travnik položili su vijence i upalili svijeće na spomen obilježju na Prahuljama. Među nazočnima su, između ostalih bili i Jozo Stojak Mungos, predsjednik udruge nositelja ratnih odličja HVO-a ŽSB te pukovnik i ratni zapovjednik brigade Jure Francetić HVO-a Zenice Željko Ljubanić, a sve nazočne je u ime Udruga iz Domovinskog rata HVO-a Travnik pozdravio i kratko im se obratio Ivica Kolenda. Izaslanstvo HDZ-a BIH Travnik predvodio je predsjednik Bojan Domić, inače ministar u Vladi ŽSB. Domić je uputio iskrene čestitke svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane i zahvalio im za neizmjeran doprinos i žrtvu koju su dali za opstojnost hrvatskog naroda u Središnjoj Bosni, ali i na području čitave BiH. 

Hrvatsko vijeće obrane predstavljalo je vrhovno tijelo obrane hrvatskog naroda u Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosni i najviše izvršno i upravno tijelo Herceg-Bosne do uspostave redovite izvršne vlasti.

Nakon Daytonskog sporazuma Hrvatsko vijeće obrane postalo hrvatska komponenta Vojske Federacije Bosne i Hercegovine. 

Na današnji dan se obilježava Dan očeva.

Učenici OŠ " Bila " su zajedno sa svojim učiteljicama na prigodan način obilježili ovaj dan i poručili da je baš njihov tata poseban.

Učenici i djelatnici ove škole žele sretan Dan očeva.

"OTAC JE BIO MOJ UČITELJ, ALI JOŠ VAŽNIJE - BIO JE ODLIČAN TATA. " Beau Bridges.

Osnovna škola Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik obavještava roditelje/skrbnike djece koja su napunila šest godina do 1. rujna 2021. godine da je počela predbilježba učenika u prvi razred osnovne škole.

Kompanija “Lidl” osnovana je u Bosni i Hercegovini, nakon što je ovaj njemački gigant nedavno najavio ulazak na bh. tržište.

Iako će uskoro zagaziti u osmo desetljeće života, Zvonimir Čilić, novinar i publicist iz Viteza, kroničar vremena i ljudi u Lašvanskoj dolini, i dalje je aktivan. Samo je novinartvo skoro u potpunosti zamijenio publicistikom. Trenutačno kako samo kaže radi na svojemu životnom djelu. S Čilićem smo razgovarali o brojnim aktualnim temama koje su odredile sudbinu i život Hrvata središnje Bosne, počevši od rata i poraća do aktualnog trenutka, stanja u politici, medijima, društvu općenito, prenosi artinfo.ba.

Nakon višegodišnjeg istraživanja, prikupljanja građe, analize i interpretacije prikupljenih podataka svjetlo dana konačno je ugledala nova knjiga autora Velimira Bugarina, “Abecedarij Novog Travnika”.

Danas je Valentinovo ili Dan sv. Valentina, koji se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

Regionalni eko projekt, koji je počeo s realizacijom u siječnju 2020. godine, polako ide prema svojoj završnici. U četvrtak, 11. veljače, učenici KŠC "Petar Barbarić" Travnik bili su dio online edukacije koju je vodio Robert Oroz, eko aktivist za rijeke, ispred Ekološko-humanitarne udruge "Gotuša" iz Fojnice.

Hrvatski kulturni centar "Nova Bila"- Travnik i ove godine će tradicionalno uveličati program Dana općine Travnik.

Stranica 1 od 127

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa