.

Nakon uspješnog prvijenca, romana-poeme "Otac" iz 2023., Gloria Lujanović u novoj knjizi "Srce zemlje" (OceanMore, HNK Mostar) daje glas zaboravljenima, hrvatskim žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Rođena u Novom Travniku 1993., studirala je na Filozofskom fakultetu u Mostaru i radila kao novinarka za nekoliko medija u BiH. Lujanović je dala intervju zagrebačkom Jutarnjem listu.

Tvrtko Milović producent je filma o najmoćnijem bosanskom vladaru Tvrtku o kojem se u proteklom razdoblju ponovo mnogo govorilo nakon otkrivanja spomenika u Sarajevu, prenosi furaj.ba.

U Centru za kulturu općine Travnik, u petak, 23.02.2024. godine, u 18 sati, održat će se promocija knjige „Gospodarski potencijali Lašvanske doline“, autora prof.dr.sc. Darija Jerkovića i dr.sc. Gorana Pejakovića. Promotori knjige su: prof. dr.sc. Marko Šantić, prof. dr.sc. Edin Arnaut, prof. dr.sc. Semina Škandro i doc. dr.sc. Tanja Gavrić.

Tarik Torlaković osuđen je na osam godina zatvora jer je pijan skrivio nesreću u Busovači kada je pasatom sletio u rijeku Lašvu, usljed čega se utopio suvozač A.M. (27) iz Visokog, dok su I.K. i on uspjeli iskočiti.

Udruženje ,,Resursni Aarhus centar u BiH”, zajedno s Centrom za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) organizrao je Literarni-multimedijalni-likovni EKO natječaj pod nazivom „Vjera i okolišna etika kao odgovor na zagađen okoliš i klimatske promjene“.

U organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u srijedu, 28. veljače u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će održano predstavljanje knjige „Srce zemlje“ Glorije Lujanović. Knjigu će, pored autorice, predstaviti Miroslav Palameta, Dražen Barbarić i Ivan Vukoja, a moderatorica je Anita Milićević.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i dopremijeri i federalni ministri, financija Toni Kraljević i razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović, te federalni ministar pravde Vedran Škobić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, održali sastanak sa predstavnicima reprezentativnog Udruženja poslodavaca u Federaciji BiH.

U ponedjeljak 19. veljače 2024. godine Mješovita srednja škola Travnik, zajedno s Internacionalnim univerzitetom Travnik, te u suradnji s Universität Leipzig, započeli su s projektom Ekološke projektne sedmice.

U sklopu projekta ,,Obnova i zaštita srednjovjekovne tvrđave Stari grad Travnik” koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sredstvima granta za 2023. godinu iz Fonda američkih ambasadora za očuvanje kulturnog nasljeđa (AFCP 2023), uspješno je završen prvi ciklus arhitektonske radionice pod nazivom „Bosanska kuća dječijim rukama“, navode iz Zavičajnog muzeja Travnik.

EIB Global, financijski ogranak Europske investicijske banke (EIB) za aktivnosti izvan EU, odobrio je kredit u iznosu od 36 milijuna eura za izgradnju vjetroelektrane snage od 50 MW na Vlašićkoj visoravni, koja se nalazi oko 15 km sjeverozapadno od Travnika.

Stranica 1 od 153

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa