.

Koncert viteških glazbenika

U dvorani Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Vitez, u četvrtak 29. listopada 2020. godine s početkom u 19,00 sati održat će se koncert viteških glazbenika.

U dvorani, a sukladno zapovijedima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, moći će prisustvovati maksimalno pedeset osoba, uz fizičku distancu od najmanje dva metra (izuzetak članovi istog kućanstva) i obavezno nošenje zaštitnih maski, a na ulazu će biti postavljena dezinfekcijska sredstva.

Na koncertu nastupaju viteški glazbenici (svi članovi HKD Napredak) i to: Anamarija Marić- profesorica violine Marko Plavčić - student IV godine Muzičke akademije Istočno Sarajevo, odsjek harmonika Ana Petrović - studentica III godine Muzičke akademije Sarajevo, odsjek klavir.

"Pozivamo sve, da u četvrtak, a zbog zapovijedi KSFMZ na vrijeme zauzmu svoja mjesta u dvorani HKD Napredak Vitez i uživaju u koncertu viteških glazbenika", kazali su organizatori.

Poznati bugojanski učitelj Stjepan Kolak preminuo je 22.listopada, nakon što je brutalno pretučen u svome domu. Ovaj događaj prošao je ispod kulisa javnosti, jer se nije pridavala tolika važnost, sve dok nije preminuo pokojni Stjepan.

Policija je u kući zatekla gdina Stjepana Kolaka sa teškim ozljedama glave i pvc omotom oko vrata, koji je bio u svjesnom stanju i kazao je kako su ga napale dvije muške NN osobe, koje su iskoristile odsutnost sina od kuće, te izvršili pretemačinu kuće i pretukli nevinog Stjepana, kojeg je voljelo cjelo Bugojno.

Stjepan Kolak preminuo je četiri dana nakon što su ga pretukli, a pokopan je 24.10.na groblju Sultanovići u Bugojnu. Obitelj se pita tko je imao srca i kome je smetao čovjek koji je naučio mnogu bugojansku djecu da pišu i čitaju.

 

Centralna.ba

Mladen Topić bivši je učenik Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, a danas nagrađivani fotograf i diplomirani novinar. Posljednjih godina na svojim fotografijama najčešće bilježi ljepote rodne mu Rame.

Tradicionalna kulturna manifestacija "Uskopaljske jeseni" održana je u nedjelju, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak", podružnica Uskoplje.

Centar za edukaciju mladih nastavlja aktivnosti podrške mladima u pokretanju startup biznisa, zapošljavanju i samozapošljavanju kroz programe svog BeeZone biznis inkubatora.

Dana 11.10.2020.godine oko 14,20 sati u PS Travnik je prijavljeno da su na mjesnom katoličkom groblju i kapeli u mjestu Rudnik, općina Travnik, od strane nepoznatih počinilaca ispisani uvredljivi grafiti, te da su nanesena oštećenja na nekoliko grobova.

TRAVNIK: Otvoreni "Andrićevi dani"

U petak, na dan rođenja nobelovca Ive Andrića u Travniku su počeli "Andrićevi dani 2020.".

U ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine djelatnici Osnovne škole Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik Svjetski dan učitelja obilježili su posjetom Hercegovini.

U Matici rođenih crkve Svetoga Ivana Krstitelja u Travniku župnik Juraj Pušek upisao je, pod rednim brojem 70, da je Ivan Andrić, zakoniti sin podvornika Antuna Andrića i majke Katarine (rođene Pejić) rođen 9. listopada 1892. godine u Travniku ulica Zenjak br. 13.

Danas je u župi sv.Mihovila u Ovčarevu proslavljen blagdan i patron župe, a ujedno i zaštitnik policije, vojske i radiologa, koji su u velikom broju nazočilo svetoj misi i proslavi svog zaštitnika.

Stranica 1 od 124

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa