.

Nakon uspješnog prvijenca, romana-poeme "Otac" iz 2023., Gloria Lujanović u novoj knjizi "Srce zemlje" (OceanMore, HNK Mostar) daje glas zaboravljenima, hrvatskim žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Rođena u Novom Travniku 1993., studirala je na Filozofskom fakultetu u Mostaru i radila kao novinarka za nekoliko medija u BiH. Lujanović je dala intervju zagrebačkom Jutarnjem listu.

Tvrtko Milović producent je filma o najmoćnijem bosanskom vladaru Tvrtku o kojem se u proteklom razdoblju ponovo mnogo govorilo nakon otkrivanja spomenika u Sarajevu, prenosi furaj.ba.

U organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u srijedu, 28. veljače u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će održano predstavljanje knjige „Srce zemlje“ Glorije Lujanović. Knjigu će, pored autorice, predstaviti Miroslav Palameta, Dražen Barbarić i Ivan Vukoja, a moderatorica je Anita Milićević.

U sklopu projekta ,,Obnova i zaštita srednjovjekovne tvrđave Stari grad Travnik” koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH sredstvima granta za 2023. godinu iz Fonda američkih ambasadora za očuvanje kulturnog nasljeđa (AFCP 2023), uspješno je završen prvi ciklus arhitektonske radionice pod nazivom „Bosanska kuća dječijim rukama“, navode iz Zavičajnog muzeja Travnik.

Izložba likovnih radova „Ljudi zemlje“, akademskog slikara Almira Šehića, održat će se u utorak, 20. veljače 2024. godine, u Rodnoj kući Ive Andrića u Travniku s početkom u 19 sati.

Korizma u Gučoj Gori

Na pokladni utorak, dugo u noć, čula bi se pjesma, vika, žamor i smijeh po Gučoj Gori od maskirane skupine velikih mačkara. Posjećivale su svaku kuću, tražile nešto za baku obučenu u trošnu seljačku košulju prekrivenu čurdijom, poigrali kolo ispred gotovo svakog domaćina koji hoće da sačuva stari običaj te otvori širom vrata ovim neobičnim gostima.

Danas je Valentinovo ili Dan sv. Valentina, koji se obilježava i kao Dan zaljubljenih.

U subotu, 10. veljače 2024. godine Planinarsko društvo "Paklarske stijene" Travnik organiziralo je tradicionalnu igru prstena koja se održala u Planinarskom domu "Erik Brandis" na Galici.

U prisustvu preko stotinu Travničana u prostoru HKD Napredak u Zagrebu održana je osnivačka skupština Kluba Travničana i prijatelja Travnika, prenosi centralna.ba.

U okviru aktivnosti Centra za kulturu Općine Travnik programa "Pozorište u centru" u Travniku u okviru profesionalnog kazališnog reprtoara, stiže renomirano Narodno pozorište Sarajevo.

Stranica 1 od 53

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa