.

NEDJELJA: Advent u Pokrajčićima

Na treću nedjelju Adventa ili Došašća, 12. prosinca u Pokrajčićima održat će se gastro manifestacija "Advent u Pokrajčićima" u organizaciji Mjesne zajednice Pokrajčići.

Uskoro VI. "Advent u Travniku"

Šesti po redu "Advent u Travniku" ("Božićna čarolija u Travniku") održat će se 16., 17., i 18. prosinca 2021. godine na Središnjem gradskom trgu u Travniku.

Večeras je na platou ispred caffe bar "Septembar" u travničkom naselju Polje u organizaciji Udruge "Naše Polje" i Udruge "Klik" u sklopu "Adventa u Travniku" održano drugo po redu adventsko druženje pod nazivom "Advent u Polju".

Danas je katolički blagdan sv. Katarine, od Svete Kate počinju pripreme za Božić, a ovim blagdanom neslužbeno počinje i zima pa među pukom možemo čuti: Sveta Kata - snijeg na vrata.

“Noć teatra” ili “European Theatre Night” obilježava se ove godine u više od dvadeset teatarskih kuća u BiH, a organizator je Bosansko narodno pozorište (BNP) Zenica.

U Centru za kulturu Općine Travnik večeras u 19 sati odigrati će se predstava "Ako sam žena, nisam konj" u režiji Jovana Ljubenovića.

U petak, 29. listopada 2021. godine u 19 sati u zgradi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik u Jankovićima bit će upriličeno predstavljanje knjige fra Ike Skoke "Franjevci u djelima Ive Andrića". Fra Iko Skoko je hercegovački franjevac i profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Nakon Viteza, Nove Bile, Dubravice, Busovače, Kaštel Kambelovca i Žepča, predstava ,,Pidžama za šestero” izvedena je i u Somboru (23.10.2021.).

Sinoć je u prostorijama rodne kuće Ive Andrića održana promocija knjige “Na Vrbasu tekija” Josipa Mlakića.

Danas, 13. listopada 2021. godine u 19 sati u hotelu Mostar bit će upriličeno predstavljanje knjige fra Ike Skoke "Franjevci u djelima Ive Andrića", prenosi Večernji list.

Stranica 1 od 44

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa