.

Mladen Topić bivši je učenik Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, a danas nagrađivani fotograf i diplomirani novinar. Posljednjih godina na svojim fotografijama najčešće bilježi ljepote rodne mu Rame.

Tradicionalna kulturna manifestacija "Uskopaljske jeseni" održana je u nedjelju, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak", podružnica Uskoplje.

TRAVNIK: Otvoreni "Andrićevi dani"

U petak, na dan rođenja nobelovca Ive Andrića u Travniku su počeli "Andrićevi dani 2020.".

U Matici rođenih crkve Svetoga Ivana Krstitelja u Travniku župnik Juraj Pušek upisao je, pod rednim brojem 70, da je Ivan Andrić, zakoniti sin podvornika Antuna Andrića i majke Katarine (rođene Pejić) rođen 9. listopada 1892. godine u Travniku ulica Zenjak br. 13.

Danas je u župi sv.Mihovila u Ovčarevu proslavljen blagdan i patron župe, a ujedno i zaštitnik policije, vojske i radiologa, koji su u velikom broju nazočilo svetoj misi i proslavi svog zaštitnika.

Zavičajni muzej Travnik producirao je 2015. godine ambijentalnu pozorišnu predstavu „Nobelovac i Travnik“ (Ivo Andrić: život, literatura...) s namjerom da se na teatarski način prikaže životni i literarni odnos Ive Andrića i Travnika.

U utorak, 11. kolovoza 2020. godine Sestre Klarise na Brestovskom proslavile su blagdan sv. Klare svoje utemeljiteljice, a na ovaj dan zajednica je dobila još jednu članicu, Nikolinu Antičević iz travničke župe Dolac, prenosi rtv-hb.com

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, odnosno blagdan Velike Gospe patron je župe Dolac kod Travnika. Blagdan se ove godine proslavlja u subotu, 15. kolovoza 2020. godine.

Iz Gradskog kazališta mladih Vitez uputili su važnu obavijest publici, koja će večeras posjetiti Kazališnu dvoranu Vitez i gledati predstavu “Put po svijetu”.

Nakon sjajnog otvaranja 5. Dana hrvatskog kazališta u BiH, te predstave “Nema me” Gradskog kazališta mladih Vitez, koja je oduševila publiku i pobrala odlične reakcije, jednaku reakciju izazvala je i predstava “Svastike” GKM-a Vitez.

Stranica 1 od 39

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa