.

Nakon Polja, Sv. Nikola je danas posjetio još jedno travničko naselje.

U subotu, 3. prosinca 2022. godine na platou ispred caffe bar "Septembar" u Polju u organizaciji Udruge "Naše Polje" i Udruge "Klik" održano treće po redu adventsko druženje. Događaj je dio manifestacije "Travničke božićne čarolije".

2. prosinca 12.2022. godine u Potkraju je održano Adventsko druženje.

U sklopu manifestacije "Andrićevi dani 2022." u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila, večeras će se održati satirično-poetski show ”Bez dlake na jeziku” autorice Ene Rajić.

Franjevački samostan Guča Gora Odlukom Povjerenstva za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila je stambeni objekt u Alipašinoj ulici i Franjevački samostan u Travniku novim nacionalnim spomenicima Bosne i Hercegovine.

U sklopu manifestacije “Andrićevi dani 2022” u Hrvatskom kazalištu Travniku bit će odigrana predstava “Prodavnica budućnosti”. “Prodavnica budućnosti” je monodrama u produkciji KSC Bugojno, prema tekstu i u režiji Vahida Durakovića, a igra Sanel Ugarak. Riječ je o nagrađivanoj predstavi koja dobila nagradu “InBox za najbolji tekst monodrame ex-Jugoslavije”.

Nakon jučerašnjih održanih "Dana kruha- dana zahvalnosti za plodove zemlje" pojedinačno u svim školama županije Središnja Bosna koji rade po hrvatskom nastavnom planu i programu danas je na rasporedu središnja županijska smotra koja će se održati u OŠ "Bila" - Vitez.

U sklopu manifestacije "Andrićevi dani 2022" večeras je u Hrvatskom kazalištu Travnik u Jankovićima na rasporedu predstava "Taximetar", riječ je o koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik.

Izvedbom predstave “Kakva ti je žena, takav ti je život”, Dragana Marinkovića Mace, sinoć je u Centru za kulturu Općine Travnik počeo “Mono Fest” – festival prvog lica.

Netko koga je vijest o smrti franjevca, policijskog kapelana, gvardijana Franjevačkog samostana u Pridvorju i pjesnika fra Ivana Kramara posebno potresla, njegov je prijatelj, ‘brat po stihu‘, akademik Luko Paljetak.

Stranica 1 od 47

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa