.

Središnja bajramska svečanost povodom Kurban bajrama 1445. hidžretske godine na području Muftijstva travničkog održat će se 16. lipnja 2024. godine u Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku, piše travnik.ba.

U okviru realizacije preventivnih mjera zaštite od poplava, danas su započeli radovi na izgradnji zaštitnog AB zida uz rijeku Lašvu, koji se nalazi u naselju Luka, navode iz općine Travnik.

Općina Travnik putem Službu za zajedničke i komunalne poslove, nastavlja s provođenjem aktivnosti usmjerenih na povećanje sigurnosti u prometu za sve sudionike, s posebnim naglaskom na zaštitu pješaka.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Docu proslavljena je misa uočnica svetom Anti koji se na poseban način slavi u ovoj travničkoj župi kao drugi patron.

31. obljetnica bitke za Pješčaru, jedne od ključnih bitaka u Središnjoj Bosni, u kojoj je živote izgubilo 68 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO), obilježena je danas u Travniku.

Firma „KOV-TURIST“ d.o.o. Vitez u postupku pribavljanja neophodnih akata za izgradnju vjetroparka na Komaru, općina Travnik, u skladu s člankom 4. Zakona o koncesijama, podnijela je zahtjev za saglasnost dodjele koncesije u Općini Travnik na lokaciji Komar, MZ Goleš.

U Travniku je danas održan redovni susret koordinacije načelnika s područja Kantona Središnja Bosna s ciljem usvajanja značajnih zaključaka, kao i razmatranja drugih važnih pitanja vezanih za suradnju jedinica lokalne samouprave sa područja Središnje Bosne.

Općina Travnik objavila je Plan izlaganja izvoda iz privremenog birčkog popisa Općine Travnik za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu.

Bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić ostvarile su norme za nastup na Olimpijskim igrama ove godine u Parizu, objavio je njihov trener i selektor bh. tima Branislav Crnogorac.

Stranica 1 od 157

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa