.

Za ozdravljenje BiH nužno je četiri godine gurnuti SDA na političke margine i nadati se da će se Izetbegović povući iz politike zajedno sa svim korumpiranim kadrovima SDA koji se broje u desetcima vjerojatno i stotinama osoba.

Veleposlanstvo Izraela za BiH je prije nekoliko dana objavilo izjavu u kojoj su „spremnost i prijedlozi hrvatske strane, koji su stigli prilikom pregovora o izmjenama Izbornog zakona“ ocijenjeni kao „dobrodošli“. To je u bošnjačkim političkim krugovima odjeknulo kao grom iz vedra neba i dovelo do opće mobilizacije svih „probošnjačkih patriotskih snaga“.

Miloševićeva sarajevska djeca

U čemu je razlika između samozvanih sarajevskih građanskih, lijevih, multietničkih stranaka kako sebe nazivaju SDP BiH, DF, Naša stranka i nacionalnih stranaka poput SDA, Naroda i pravde (NiP)…? Neki u šali znaju reći, razlika postoji; Prvi, jedu svinjetinu i piju, za razliku od ovih drugih.No, šalu na stranu. Lider SDA Bakir Izetbegović nekoliko je puta ponovio kako je razlika između njegove SDA i sarajevskih tzv. ljevičarskih stranaka u jedan posto, prigovarajući “ljevičarima” što nigdje u BiH nisu uspjeli prdobiti podršku Hrvata i Srba.

“Nas ima dva milijuna, a od nas prave manjinu. Prave nam državu a da je nemamo. Jedan treći narod, koji je najmanji, koji se može staviti u dva željeznička vagona… To je hrvatski narod, koji ima trećinu vlasti. On nam ovo radi, Čović nam to radi, zajedno sa Schmidtom”, reče prosvjednik usred Sarajeva.

Tvrtko Milović osvrnuo se na svom Facebook profilu na dva odvojena doogađaja, jedan u Sarajevu a drugi u Tešnju, koji oslikavaju odnos Bošnjaka prema građanima BiH hrvatske nacionalnosti. Njegov osvrt naslovljen "Ima li itko da se prekrsti nad sudbinom Hrvata Sarajeva? Ili je sve ostavljeno Marinku Pejiću i Danijeli Kristić?" prenosimo u cijelosti.

Više od desetljeća i pol od prve uzurpacije analiziramo rezultate rada Željka Komšića.

Željko Komšić jedan je od najvećih političkih gadljivaca u povijesti Bosne i Hercegovine.

Neprocesuirani ratni zločini. Diskriminacija pri zapošljavanju. Izborni inženjering… Samo su neki od problema s kojima se susreću travnički Hrvati. Potvrdio je to i u izjavi za Hrvatski Medijski Servis predsjednik travničkog Općinskog odbora HDZ-a BiH Bojan Domić. I dok se u sjedištu Hercegovačko-neretvanske županije na sve moguće načine štite nacionalna prava konsocijacijskim mehanizmima pariteta, konsenzusa, veta, vitalnim interesom, nacionalnim kvotama, izbornim jedinicama, u središtu Županije Središnja Bosna vrijedi građansko pravilo – jedan čovjek jedan glas. A prisjetimo se Travnik je trebao imati jednak status kao i Mostar.

Franjevac, Busovljak po rođenju, Mirko Majdandžić, cesti je gost bh medija, bošnjačkih, dakako, njihov je miljenik, i tako bi se moglo reći. Zašto i kako baš i nije teško dokučiti. Istina je, zna on biti dobar i zanimljiv sugovornik, veseljak s gitarom u rukama, slatkorječiv…, no to je premalo za biti rado viđen i često gost bošnjačkih medija. I ne samo medija. Pa ipak…!

U sjeni mostarske trakavice, s malo ili nikako pažnje prošla je vijest da će travnički Hrvati bojkotirati izbore! Ovaj jedinstven slučaj da jedan narod demonstrativno bojkotira izbore manje je zanimljivi i „hrvatskim“ i bošnjačkim medijima od toga tko će biti fikus gradonačelnik Mostara, piše poznati BH novinar i politički komentator Tvrtko Milović.

Stranica 1 od 12

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa