.

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima, piše Večernji list BiH.

Novinarka BHRT-a Maja Nikolić dobitnica je nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju za 2024. godinu, koju povodom obilježavanja Dana Europe organizira Direkcija za europske integracije u suradnji s Društvom novinara BiH, su Dženana Karup Druško i Maja Nikolić.

Praćeni zvucima Gradskog duhačkog orkestra/Limene glazbe Jajce učenici završnih razreda jajačkih srednjih škola maturskim defileom kroz grad obilježili su kraj srednjoškolskog obrazovanja, a općinski načelnik pomogao je u organizaciji i platio maturalnu zabavu za sve maturante.

Tužna slika današnjeg društva

Na stadionu Lašve u travničkom naselju Polje koji je 2020. godine projektom općine Travnik, NS BiH i UEFE dobio moderni umjetni travnjak, od strane kluba također je napravljeno i dječje igralište za najmlađe.

Vrijedni tim iz "QuizneyLand"-a koji uspješno organizira kvizove u Vitezu, Novom Travniku i Travniku posljednjih nekoliko godina najavljuju veliku završnicu u pivnici "kod Crnog Mačka" u Vitezu.

U župi Svetog Petra i Pavla u Brajkovićima proslavljen je zlatni pir, obnovljeni su zavjeti pedeset godina braka Lucije i Franje Čeke.

Nakon što je bio gost trećeg izdanja “Travnik Talks”, poznati glazbenik, aranžer i glazbeni producent Nikša Bratoš je u Travniku podijelio svoju inspirativnu priču koja je oduševila Travničane.

Mladen Mišković iz novotravničkog naselja Nević Polje koje pripada najstarijoj lašvanskoj župi „Uznesenja Blažene Djevice Marije“ u Docu odvažio se na hodočašće, pješačenje koje je dugo skoro 800 kilometara, na „Camino de Santiago“ ili kod nas poznato kao Put svetog Jakova.

Banjaluka je već mjesecima postala građevinska zona, a u fokusu su i sprometnice i izgradnja kružnih tokova. Jedan od kružnih tokova, ne novi, privukao je pažnju korisnika društvenih mreža zbog navodne nove instalacije. Društvene mreže preplavila su videa o ovome.

12. Internacionalni oldtimer skup ”Travnik 2024.” održat će se od 07. do 09.06.2024. godine.

Stranica 1 od 36

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa