.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike kreiralo je privremenu listu kvalificiranih domaćinstava na temelju prijava na javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima - Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.

Općina Travnik objavljuje javni oglas za privremeno korištenje javnih površina u svrhu postavljanja privremenog objekta tipa kiosk na području općine Travnik, a kojim se pozivaju zainteresovana pravna i fizička lica da podnesu prijave za učešće na licitaciji prema uslovima navedenim u oglasu.

Tužiteljstvo u Središnjoj Bosni istražuje okolnosti samoubojstva muškarca koji je trebao biti svjedok državnog tužiteljstva u istrazi ratnih zločina nad Hrvatima, koje se dogodilo nedaleko od lokacije na kojoj se u više navrata tragalo za tijelima najviših hrvatskih vojnih i političkih dužnosnika iz Bugojna.

Jutros je u našoj zemlji oblačno oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Sinoć je u Hrvatskom domu u Linzu u organizaciji prijatelja i ljudi rođenih na Korićanima održana “Korićanska večer”.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom pada slab snijeg, na jugu zemlje slaba kiša, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jak vjetar sinoć je prouzrokovao brojne probleme diljem BiH.

Merzuk Aletić pucao je sebi u glavu pred istražiteljima SIPA, a trebao im je pokazati neke od lokacija na kojim bi mogli biti posmrtni ostaci 15 Hrvata.

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne je lokalno zabilježena kiša, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vlada Federacije BiH donijela je danas na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije dvije odluke o izboru korisnika sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu ovom ministarstvu iz Tekućih transfera i drugih tekućih rashoda za uvezivanje radnog staža za ukupno 76 radnika IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, PS Vitezit d.o.o. Vitez u stečaju, Željezare Zenica d.o.o. Zenica u stečaju, zatim Aluminija d.d. Mostar i Krivaje Mobel d.o.o. Zavidovići u stečaju u ukupnom iznosu 1.041.405,62 KM.

Stranica 1 od 396

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa