.

Vokalni sastav Ad Libitum održat će 20. prosinca 2022. "Božićno-novogodišnji koncert" u Velikoj sali Centra za Kulturu Travnik, a ove godine će im se kao gosti na sceni pridružiti klapa Bratovština iz Hercegovine.

Ad Libitum je osnovan 2019. godine a čine ga pet ženskih vokala: Sanja, Andrijana, Lucija, Sandra i Ivona. One kažu kako je ovo sastav u kojem mogu nesputano raditi I izražavati svoju kreativnost neograničene vanjskim faktorima a jedino što je njima važno jest da njihove izvedbe budu na što višoj umjetničkoj razini. Želja im je da ovoj sredini ponude nešto novo, suvremeno ili tradicionalno te da što šire mase zainteresiraju za glazbenu umjetnost. Vokalni sastav Ad Libitum do sada je sudjelovao u mnogim projektima, kako samostalnima tako i u ulozi gosta.

Međutim, jedan od njih im je postao zaštitni znak i lagano postaje tradicija u Travniku, a to je upravo Božićno-novogodišnji koncert s kojim su se 2019. prvi put predstavile svojoj publici.

 

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović zakazala je 28. redovitu sjednica Općinskoga vijeća Travnik, koja će se održati u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, u 9 sati, u Velikoj dvorani Općine Travnik.

U sklopu programa Travničke božićne čarolije u srijedu će, 30.11., biti predstavljena zbirka pjesama “Krletka”, autorice Marjane Strukar iz Viteza.

“Krletka” će biti predstavljena u prostorijama HKD “Napredak” Travnik, s početkom u 19,00 sati. Riječ je o zbirci pjesama koja je svjetlo dana trebala ugledati još prije dvadeset godina, no stjecajem okolnosti, morala je sačekati više od punoljetstva. Sve posjetitelje očekuje vrlo zanimljiv program predstavljanja ove knjige, a uz autoricu Marjanu Strukar, o knjizi će govoriti prof. Vatroslav Matić i Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Ugođaj će upotpuniti svojim čarobnim glasom i s nekoliko pjesama Vanja Strukar. Nakladnik zbirke pjesama “Krletka” je Gradsko kazalište mladih Vitez, recenzenti su Mario Mlakić i Marko Dragičević, lektor je Vatroslav Matić, grafički dizajn potpisuje Borislav Sučić, a ilustracije u knjizi akademski kipar Zdenko Jurišić.

Obavijest iz Općine Travnik o oštećenju mosta prenosimo u cijelosti.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović zakazala je 27. redovitu sjednica Općinskoga vijeća Travnik, koja će se održati u ponedjeljak, 7. studenog 2022. godine, u 10 sati, u Velikoj dvorani Općine Travnik.

Jutros prevladava pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrirana na području Krajine, jugozapadu i dijelu središnje Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će u BiH prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u ponedjeljak pred sjedištem Ureda visokog predstavnika za BiH (OHR) u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo nametanjem izmjena izbornog zakona za kojim je Christian Schmidt posegnuo 2. listopada.

Proteklog vikenda oskrnavljeno je spomen obilježje na Pješčari, kod Travnika, na mjestu gdje je u očuvanju slobode hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine poginulo 69 hrvatskih bojovnika, a više od 100 ih je ranjeno.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović zakazala je 26. redovitu sjednica Općinskoga vijeća Travnik, koja će se održati u srijedu, 26. listopada 2022. godine, u 10 sati, u Velikoj dvorani Općine Travnik.

Stranica 1 od 390

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa