.

U ozračju blagdana Uzvišenja Sv. Križa, o perspektivama i izazovima Franjevačke provincije Bosne Srebrene razgovarali smo s provincijalom fra Jozom Marinčićem.

97. sjednica Vlade Kantona Središnja Bosna bit će održana u četvrtak, 23. rujna 2021. godine, s početkom u 9 sati, u prostorijama Vlade KSB u Travniku.

U ponedjeljak 20. rujna 2021. godine u Travniku, u Centru za kulturu Općine Travnik održana je 8. redovita sjednica Općinskog vijeća Travnik.

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Predsjedateljica Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović za danas je zakazala je 8. redovitu sjednicu OV Travnik koja će se održati u Centru za kulturu Općine Travnik s početkom u 9 sati.

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Vlada Srednjobosanske županije donijela je danas odluke o ponovnom raspisivanju natječaja za prijevoz učenika, sklapanju izravne pogodbe s prijevoznicima do okončanja postupka javne nabavke te o isplati subvencija roditeljima djece na područjima na kojima se ne bude mogao ugovoriti prijevoz učenika.

Županijski ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić kazao je kako sada sva djeca imaju pravo ili na organiziran prijevoz ili na subvenciju.

– Sad, ako budemo imali razumne prijevoznike nema razloga da djeca ne budu imala prijevoz. Sad je do ravnatelja škola da ugovorene privremeni prijevoz – rekao je Domić.

Prema njegovim riječima, problem u većini općina bilo je “kartelsko udruživanje prijevoznika”.

– Nemoguće je da u jednoj općini prijevoznici voze za 2,10 KM po kilometru, dok u drugoj ne žele voziti za četiri KM, a ponude cijenu od 8 KM. Što je to nego kartelsko udruživanje? Cijena može biti viša 10, 20 ili 30 posto, ovisno o elementima puta, ali ne može biti četiri ili pet puta veća – kazao je Domić.

Rasipanja javnog novca, upozorio je ministar, ne smije biti.

– Pozivam sve da budu razumni, svi novci koji odu na ovo mogu se uložiti u besplatne udžbenike ili bolje opremanje škola. Meni je žao svakog djeteta koje je ostalo bez prijevoza, ali nekad ste neke odluke prisiljeni donijeti kako ne bi došlo do rasipanja novca – rekao je ministar.

 

fena

Prema izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Središnji gradski trg u Travniku, do kraja rujna, bit će mjesto na kojem će građani Travnika imati priliku dati svoje prijedloge za uređenje popularnog Travničkog korza, koje uskoro dobiva novi sjaj.

Šef Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, ambasador JohannSattler danas je posjetio Općinu Travnik. Ambasadora Sattlera ugostio je u svom kabinetu načelnik Općine Travnik, Kenan Dutović.

Stranica 1 od 367

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa