.

HDZ je pobjednik izbora za Europski parlament! Vodeća stranka u Hrvata osvojila je šest mandata. Slijedi je SDP s 4, Domovinski pokret ima 1 mandat, te Možemo! također 1 mandat. Najveći gubitnici su MOST i Ivica Kolakušić koji je dosad bio europarlamentarac! Preferencijalno, Andrej Plenković je osvojio najviše glasova, preferencijalno više od sto tisuća, druga je Biljana Borzan iz SDP-a, a treći Stipo Bartulica iz Domovinskog pokreta!

Obilne kiše i poplave nastavile su se u nedjelju u dijelovima južne Njemačke i odnijele život jednog vatrogasca, a na evakuaciju, u kojoj su pomogli i helikopteri, prisilile stotine ljudi.

Žitelje BiH, koji će u bliskoj budućnosti putovati u neku od zemalja Europske unije, na granici će dočekati određene promjene koje će značiti ubrzanje procedura prelaska, ali i odlazak u povijest tradicionalnog pečatiranja putovnica.

Hrvatska obilježava Dan državnosti

Hrvatska slavi Dan državnosti - prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Katolici danas slave blagdan Tijelovo

Prva Tijelovska procesija održana je u Kölnu sedamdesetih godina 13. stoljeća, a taj se običaj u 14. stoljeću proširio po mnogim katoličkim zemljama.

U Zagrebu su JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisale s Hrvatskim autocestama d.o.o. (HAC) aneks Memoranduma o poslovnoj suradnji, s ciljem primjene interoperabilnosti elektronske naplate cestarine.

Opća skupština UN-a u ovog četvrtka poslijepodne u New Yorku sa 84 glasa za prihvatila rezoluciju kojom se traži proglašenje 11. srpnja Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Protiv je glasovalo 19 država članica, dok je suzdržanih bilo 68. Nakon glasovanja uslijedio je glasan pljesak. Srbija se tome oštro protivila, a ranije je pokrenula veliku diplomatsku ofenzivu protiv rezolucije.

Zahvaljujući fra Marinku Šakoti i njegovim suradnicima, članovi Hrvatske katoličke misije St. Gallen sredinom svibnja uključili su se u obnovu zgrade Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku.

79 godina od Bleiburške tragedije

Danas se obilježava 79. obljetnica Bleiburške tragedije i križnog puta hrvatskog naroda.

Danas se obilježava Dan Europe

Svake godine 9. svibnja obilježava se Dan Europe kojim se slavi mir i jedinstvo u Europi.

Stranica 1 od 28

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa