.

Jutros je Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros je u BiH pretežno sunčano vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Ovih dana je u području mjesta Jelah, nedaleko od Tešnja, bošnjački radikal i samozvani novinar Miralem Merdić krenuo u pohod na katoličko groblje da skine zastavu bosanskohercegovačkih Hrvata koju je tamo postavio mjesni župnik. Spomenuta zastava potpuno je legalna o čemu se više puta oglasio i sud, a po državnom zakonu o zastavi Bosne i Hercegovine isticanje drugih zastava nije zabranjeno na području BiH.

Bez ijedne kritike, čak i uz prikrivanje činjenice kako je bio optuženik pred Haaškim sudom, Skupština Sarajevske županije jednoglasno je podržala odluku da se ulica u naselju Nova Otoka, na području Općine Novi Grad u Sarajevu, nazove ulicom “generala Mehmeda Alagića” po “istaknutom vojskovođi i heroju Armije BiH”.

Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec svibanj bit će isplaćene preko Jedinstvenog računa riznice FBiH, u ponedjeljak, 6. lipnja, objavio je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje MIO.

Kada imate volju i želju da riješite krupan problem, a ovog trenutka jedan od najvećih problema u BiH su izmjene Izbornog zakona, sve je moguće - izjavio je šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Lovrinović.

Izaslanici hrvatskog i srpskog naroda na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH izglasali su da se izmjene Izbornog zakona BiH koje je predložila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i njen lider Dragan Čović razmatraju po hitnoj proceduri.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Zakon o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih proizvoda i ostalih proizoda za pušenje FBiH u verziji koja je usvojena na Domu naroda FBiH.

27. travnja 2022. godine na izbornom Kapitulu Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je započeo 25. travnja, na Franjevačkoj teologiji u sarajevskom naselju Neđarići, za novog provincijala izabran je dosadašnji definitor i gvardijan franjevačkog samostana Sv. Ilije u Zagrebu fra Zdravko Dadić, a novi vikar Provincije je dosadašnji definitor i urednik franjevačkog mjesečnika Svjetla riječi fra Janko Ćuro.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BIH, je ukazalo čast Općinskom sudu u Travniku, te je na telefonskoj sjednici od 10.03.2022.godine donijelo Odluku o formiranju Radne grupe za izradu Srednjoročne strategije razvoja Pravosudnog informacionog sistema BIH, čiji član je predsjednik Općinskog suda u Travniku, Goran Dujić.

Stranica 1 od 122

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa