.

Jutros prevladava pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrirana na području Krajine, jugozapadu i dijelu središnje Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će u BiH prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niske naoblake, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u ponedjeljak pred sjedištem Ureda visokog predstavnika za BiH (OHR) u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo nametanjem izmjena izbornog zakona za kojim je Christian Schmidt posegnuo 2. listopada.

Kompanija Gulf Real Estate na listi je najvećih poreznih dužnika u Bosni i Hercegovini po osnovu PDV-a i trošarina, prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNOBiH).

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Jasno je izraženo nezadovoljstvo predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića ponovnim izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. I dalje se postavlja pitanje osiguravanja ravnopravnosti i legitimne zastupljenosti svih triju naroda i u Predsjedništvu nakon što su birači iskazali svoju volju.

Da je Željko Komšić izabran predominantno bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vidljivo je iz rezultata izbora po izbornim jedinicama objavljenim na službenim stranicama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nakon prebrojanih glasova, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Napeta je bila izborna noć, a takvo je i jutro - glasovi se prebrojavaju i za sad nose iznenađenja - za hrvatskog člana Predsjedništva nametnut je Željko Komšić. Denis Bećirović pobijedio je Bakira Izetbegovića i postao novi bošnjački član Predsjedništva. U Republici Srpskoj pobjedu je odnijela Željka Cvijanović.

Odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) prihvaćeno je više od 200 zahtjeva za otvaranje vreća u kojima se nakon prebrojavanja na glasačkim mjestima pohranjuju glasački listići.

Stranica 1 od 125

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa