.

U Domu HDZ -a BiH u Mostaru održan je sastanak predsjednika dr. Čovića s kirurgom prof.dr.sc. Željkom Bušićem, čeljusnim kirurgom prim.dr. Njegoslavom Bušićem te instrumentarkom Ivom Slišković, koji su na današnji dan prije 30 godina zajedno s kirurgom dr. Ivanom Markovićem te preminulim anesteziologom dr. Miroslavom Vidovićem tajno otišli u opkoljenu Srednju Bosnu stavljajući se u službu interesa svoga naroda.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Amele Zahirović iz Travnika koja ima rak vulve ili stidnice s metastazama. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

U skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova, jutros je pod nadzorom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u krugu jednog zeničkog poduzeća, izvršeno komisijsko uništenje 29 putničkih motornih vozila (PMV) koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenu prekršaja u prometu.

Prema trenutačnim prognozama, prema kraju tjedna i u dane vikenda očekuju nas oborine, ponegdje i obilnije. Jačeg zahladnjenja i dalje nema pa se mnogi pitaju hoće li ovo biti jedna od najtoplijih zima u povijesti. Prateći neovisne meteorologe, koji su također maksimalno posvećeni izučavanju prognoze, do 5. ožujka bismo mogli imati relativno toplo vrijeme, osobito u dnevnom terminu.

Ukupna godišnja kvota radnih dozvola za produženje i novo zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini u 2024.godini je 6.073, od čega se na Federaciju Bosne i Hercegovine odnosi 4.295 , Republiku Srpsku 1.400 i Brčko Distrikt BiH 378 radnih dozvola, prenosi hronika.ba.

Novoimenovana veleposlanica Grčke u Bosni i Hercegovini Ioanna Efthymiadou posjetila je predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradara, s ciljem, kako je kazala, da se što prije upozna sa što više relevantnih predstavnika svih razina vlasti, a samim time i situacijom u našoj zemlji.

Dževad Mlaćo i Selmo Cikotić negirali su krivicu za zločine nad ratnim zarobljenicima počinjene 1993. godine u Bugojnu nad Hrvatima.

Sve više raste broj građana u BiH koji gube velike iznose novca na igrama na sreću. Tako je lani promet u kladionicama u FBiH dostigao vrtoglavih 1,7 milijardu KM. I, dok se trend povećanja broja ovisnika o kockanju povećava, primijetno je da je među njima sve više žena.

Jutros u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u središnjim i sjevernim područjima Bosne. javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Stranica 1 od 140

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa