.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 13.06.2024. godine 36 inspekcijskih nadzora tzv. akcija, na području Jajca, Travnika, Novog Travnika, Donjeg Vakufa, Bugojna, Fojnice i Viteza kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i drugih uslužnih djelatnosti.

U nedjelju je Kurban-bajram. Kako je navedeno u takvimu Islamske zajednice u BiH, Bajram-namaz je u 5 sati i 41 minutu.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na današnjoj redovitoj sjednici kojom je predsjedavao Tomislav Martinović potvrdio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju. Suština usvojenih izmjena i dopuna je da umirovljenicima koji se odluče na povremene poslove radi stjecanja dodatnih prihoda, neće biti obustavljena isplata mirovina.

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros su kiša i pljuskovi registrirani na području Krajine, sjeveru, jugozapadu i dijelu središnje Bosne. U ostatku zemlje je dosta sunčano vrijeme,. javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas će u Bosni i Hercegovini promjenljivo biti oblačno vrijeme saprolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometetorološki zavod.

Implementacija Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana i ostalih duhanskih proizvoda za pušenje počela je donošenjem Pravilnika o uvjetima za posebne prostore za pušenje u smislu izuzetaka od zabrane pušenja, koji je objavljen u Službenim novinama Federacije 5. lipnja, a stupa na snagu 13. lipnja ove godine.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je suglasnost za organiziranje glasanja državljana Republike Hrvatske koji borave na teritoriji Bosne i Hercegovine, u povodu održavanja izbora za Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Stranica 1 od 160

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa