.

HNS BiH najoštrije osuđuje ratnohuškačku izjavu poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisa-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u kojoj je, 4. ožujka za MTV Igman, javno pozvao na pripremu za mogući nadolazeći oružani sukob u Bosni i Hercegovini.

Danas isplata mirovina u FBiH

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, mirovine za mjesec veljaču bit će isplaćene danas preko jedinstvenog računa riznice FBiH, priopćili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine (HNS), kao krovna organizacija hrvatskoga konstitutivnog naroda, u potpunosti odbacuje manipulativne izjave Stranke demokratske akcije (SDA) povodom imenovanja rukovodstva Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine.

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je u sjedištu institucija BiH u Sarajevu božićni prijem za predstavnike Vrhbosanske nadbiskupije i svih drugih vjerskih zajednica u BiH, nositelje izvršne, zakonodavne i sudske vlasti svih nivoa u BiH, članove diplomatskog kora i druge predstavnike javnog i kulturnog života.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a Nermin Nikšić i njihovi koalicioni partneri sastali su se jučer u Sarajevu gdje su razgovarali o formiranju Vijeća ministara i ostalih struktura vlasti na zajedničkoj razini, a potom i potpisali sporazum.

Potpisan je sporazum o formiranju državne vlasti Osmorke, SNSD-a i HDZ-a. Sporazum su potpisali Nermin Nikšić, Dragan Čović i Milorad Dodik.

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johanna Sattlera poručio je građanima Bosne i Hercegovine da dijeli s njima sreću što je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da će nova većina biti dovoljno snažna, kako u Vijeću ministara BiH tako i u zakonodavnoj vlasti.

Čelnici država članica potvrdili su u četvrtak na svom samitu u Bruxellesu kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu.

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i na jugoistoku Bosne, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Stranica 1 od 126

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa