.

Federalno ministarstvo zdravstva jučer je u popodnevnim satima uputilo prijedlog za proglašenjem elementarne nesreće u Federaciji, zbog povećanog broja zaraženih u našem entitetu.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Zbog povećanja broja zaraženih u Sarajevskoj županiji posljednjih dana, Krizni stožer Ministarstva zdravstva SŽ donio je novu naredbu sa oštrijim mjerama koja stupa na snagu danas.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Zbog vremenski neprilika upaljen je žuti meteoalarm za područje cijele zemlje javlja Federalni hidrometorološki zavod.

Jutros je oblačno na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelu središnje Bosne. Lokalno je registrirana i slaba kiša. U ostatku zemlje je mala do umjerena naoblaka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH izaslanici su, između ostaloga, raspravljali i o Središnjem izbornom povjerenstvu, odnosno njihovom izvješću koje na koncu nije usvojeno. Brojne kritike su upućene i o aktualnom izbornom procesu glede lokalnih izbora, samom nelegalnom izboru članova, a predsjednica Kluba hrvatskih izaslanika Lidija Bradara uputila je i konkretna pitanja predstavniku SIP-a.

Vandalskim činom nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomenik podignut hrvatskim žrtvama iz posljednjeg rata te žrtvama Drugog svjetskog rata nedaleko od Travnika. Takav događaj uznemirio je malobrojne tamošnje Hrvate. U mjestu gdje je spomenik postavljen ubijene su gotovo cijele obitelji poput blizanaca Gazibarić, trojice braće Lauš i njihova oca...

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno oblačno vrijeme.

Nastava u novoj školskoj godini počet će u skladu sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u ovisnosti od epidemiološke situacije, potvrdila je Nadija Bandić, pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH nakon današnjeg sastanka u Konjicu.

Stranica 1 od 111

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa