.

Blagdan svetog Nikole, omiljenog dječjeg sveca tradicionalno se obilježava u obiteljskim domovima, župama, školama i vrtićima. Tako je danas sv. Nikola posjetio i Privatnu predškolsku ustanovu " o. Ante Gabrić" u Travniku koja djeluje u sklopu Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik.

Vlada Kantona Središnja Bosna je 19. listopada 2023. godine donijela Odluku o subvencioniranju boravka djece u predškolskim ustanovama na području Kantona Središnja Bosna (Sl. novine KSB; broj: 13/23).

Otorinolaringološki tim u bolnici u Novoj Biloj, s ravnateljom ustanove dr. Mladenom Čuturićem na čelu, prvi su u BiH pacijentima ponudili najsavremeniju metodu uklanjanja krajnika. Riječ je o, kaže za „Avaz“ dr. Čuturić, koblacijskoj tonzilektomiji operaciji koja omogućava puno brži oporavak pacijenata, uz minimalan gubitak krvi.

Privatna predškolska ustanova ,,o. Ante Gabrić" u Travniku koja djeluje u sklopu Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" Travnik uoči Božića imat će niz aktivnosti u iščekivanju najradosnijeg katoličkog blagdana.

U Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ Nova Bila tim na čelu s dr. Mladen Čuturićem uradio je koblacijsku tonzilektomiju, čime se potvrdila liderska pozicija Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u otorinolaringologiji i kirurgiji glave vrata u našoj državi, a dr. Mladen Čuturić potvrdio status jednog od vodećih stručnjaka iz navedene medicinske grane.

Privatna predškolska ustanova "o. Ante Gabrić" u Travniku raspisuje natječaj za prijem djece na koji se mogu prijaviti roditelji ili staratelji djece uzrasne dobi od jedne godine do polaska u školu.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna objavilo je natječaj za upis redovitih učenika u prvi razred srednjih škola Kantona Središnja Bosna u školskoj 2023./2024. godini.

Na XXV. Federalnom natjecanju glazbe, koje je održano od 24. do 27. travnja 2023.g. u Bijakovićima – Međugorju, učenici i nastavnici OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik i Područnog odjela Vitez ostvarili su odlične rezultate.

Posljednjeg vikenda u mjesecu, 26. i 27. svibnja u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. bit će upriličen 52. po redu Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom “Hodimo stazama Gospodnjim” (usp. Iz 2,3).

Poštovani roditelji, s velikim zadovoljstvom najavljujemo dolazak dr. Ranka Rajovića, poznatog stručnjaka za razvoj dječjeg uma, koji će održati predavanje u Vitezu.

Stranica 1 od 32

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa