.

V. kongres kirurga/hirurga FBIH s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 17-19. mart/ožujak 2023, u Vitezu u hotel Central.

Objavljeni su natječaji za stipendije Općine Travnik za studente i učenike srednjih škola u akademskoj/školskoj 2022./2023. godini.

Katolički školski centar “Petar Barbarić”, u sklopu Mjeseca ekologije koji se održava u školi pod motom “Obnovimo lice Zemlje”, organizirao je veliku volontersku eko akciju “72 sata bez kompromisa” koja je okupila učenike i djelatnike osmih i devetih razreda Osnovne škole i učenike prvih, drugih i trećih razreda Gimnazije.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnja Bosna upućuje poziv roditeljima/skrbnicima djece obveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Kantonu Središnja Bosna za prijavu i upis djece u Program Predškole.

Udruga Hrvata BiH Prsten (u daljnjem tekstu: UHBiH Prsten) putem Zaklade Prsten aktivno se skrbi o stipendiranju studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i nisu primatelji stipendije iz drugih izvora.

Središte za cjeloživotno učenje u Travniku organiziralo je završnu konferenciju Poduzetničke akademije „Oblikovanje poduzetničkog mentaliteta“.

U petak, 09.09.2022. godine, u 19 sati, u „Centru za kulturu općine Travnik“ će se održati promocija knjige „Razgovori s ekonomistima“ autora Gorana Pejakovića. Promotori knjige su prof.dr.sc. Hasan Mahmutović, prof.dr.sc. Darijo Jerković i doc.dr.sc. Almedin Zec, a moderator je Ivan Volić.

U školskoj 2022./2023. godini SUMIT eDnevnik će koristiti 56 od 135 škola koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Djeca i roditelji 56 škola moći će putem aplikacije vidjeti bitne informacije koje upisuju razrednici i nastavnici u školama, kao što su ocjene, izostanci i druge bilješke. Nastavnicima, razrednicima i ravnateljima je smanjena administracija i omogućen lakši rad i upravljanje školom.

Ministar Domić uputio čestitku povodom početka nove školske 2021./2022. godine.

U 80 škola, 54 osnovne i 26 srednjih u 12 općina Srednjobosanke županije u ponedjeljak je počela nova školska godina, a u školske klupe sjelo je ukupno 26 tisuća tisuća učenika. Nastavu će se odvijati prema dva nastavna plana i programa, hrvatskom i bosanskom.

Stranica 1 od 31

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa