.

ŽSB: 18 prometnih nezgoda

22 Veljača 2016

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 22.02.2016. godine.

 

 

Kriminalitet

Tijekom proteklog vikenda na području ŽSB prijavljeno je 11 kaznenih djela, a radi se o 3 teške krađe, 4 krađe, 1 krivotvorenje isprava, 1 protuzakonit lov i 2 krivična djela oštećenja tuđe stvari.

 


Javni red i mir

Evidentirano je 17 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se 4 slučaja učestvovanja u tuči, 2 slučaja naročito drskog ponašanja, 4 slučaja prosjačenja i 7 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovala 21 osoba.

 

Sigurnost prometa

Dogodilo se 18 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe teže povrijeđene.

Dana 19.02.2016.godine oko 07,25 sati u ulici Terzići u Bugojnu dogodila se prometna nezgoda u kojoj su učestvovali M.K. rođen 1980.godine iz Tomislavgrada sa motornim vozilom marke „Peugot 607“, registarskih oznaka 374-T-155 i pješakinja E.L. rođena 2000.godine iz Bugojna. Tom prilikom pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede, a uviđaj s ciljem utvrđivanja uzroka prometne nezgode izvršili su službenici krim policije PU Bugojno.

Postpupajući po Planu unaprijeđenja stanja u obasti sigurnosti prometa tijekom 2016. i 2017.godine, u dane vikenda provedena je pojačana kontrola prometa na području cjele županije. Akcenat ove akcije bio je na sankcioniranju vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, te bez položenog vozačkog ispita. Tako je iz prometa isključeno 12 vozila i 92 vozača motornih vozila, uručeno je 356 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 168 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine. U realiazciji akcije učestvovali su policijske patrole, službenici jedinice za podršku, te službenici kriminalističke policije, koji su prilikom pregleda vozila tražili sredstva i predmete izvršenja različitih kaznenih djela. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa