.

U Donjem Vakufu napadnuta policijska patrola

23 Veljača 2016

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 23.02.2016. godine.

 

 

Kriminalitet

Tijekom protekla 24 sata na području ŽSB prijavljena su 4 kaznena djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 krađi i 1 kaznenom djelu napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Dana 22.02.2016.godine oko 23,45 sati u mjestu Rahmani, općina Donji Vakuf, prilikom pokušaja uspostave narušenog javnog reda i mira 3 osobe su napale na policijsku patrolu na način da su policajce odgurivali i povlačili za službenu uniformu, uz psovke policajcima. Tom prilikom policajci nisu povrijeđeni, a osobe koje su izvršile napad su iz Donjeg Vakufa sa inicijalima A.A. rođen 1991.godine, M.E. rođen 1994.godine i A.Č. rođen 1993.godine. Osobe su lišene slobode i tokom dana će nad njima biti provedena kriminalistička obrada zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.



Javni red i mir

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se 1 slučaju učestvovanja u tuči, 1 slučaja naročito drskog ponašanja i 1 slučaju prosjačenja. U prekršajima je učestvovalo 7 osoba.

 


Sigurnost prometa

Dogodilo se 7 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz prometa je isključeno 7 vozila i 7 vozača motornih vozila, uručeno je 86 prekršajnih naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirana su 54 slučaja prekoračenja dozvoljene brzine. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa