.

Njemačka traži iz BiH isporuku metala, plastike, namještaja, strojeva

21 Travanj 2016

Tvrtke iz BiH koje se bave proizvodnjom raznih strojeva i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, obradom metala, plastike, livnice, proizvodnjom cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnjom metalnih konstrukcija, proizvodnjom prijenosnika/transportera i njihovih dijelova, elektrotehnikom, inženjerstvom u oblasti elektrohardvera te proizvodnjom namještaja… mogu se kroz organizacije njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME) povezati s tamošnjim tvrtkama koje i dalje bilježe rekordni rast proizvodnje, piše Večernji list BiH.

 

Iz ove asocijacije upućuju javni poziv tvrtkama iz BiH da sudjeluju, kako se navodi u B2B-projektu, “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana 2016.”, koji će biti održan 9. lipnja 2016. u Dortmundu (prostorije IHK Dortmund).

Cilj inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci s dobavljačima iz BiH i država zapadnog Balkana. Prije toga se mora popuniti formular na engleskom jeziku i poslati preko maila, a nakon toga bi njemačke tvrtke razmotrile pristigle prijave i izvršile odabir tvrtki iz BiH i regije, koje će biti pozvane sudjelovati u razgovorima.

Spomenimo da se već nekoliko godina uzastopce Njemačka nalazi na prvom mjestu među zemljama uvoznicama robe koja se proizvodi u BiH, čime je postala najvažniji trgovinski partner BiH. Prije dvije godine, u Sarajevo je otvorena poslovnica Njemačkih gospodarskih komora iz različitih njemačkih pokrajina, dok je odlukom bivše uprave poslovnica Gospodarske komore Hrvatske u BiH zatvorena.

Spomenimo da su Njemačke vanjskotrgovinske komore dio mreže koju čini 120 komora u više od 80 zemalja svijeta.

Prisutne su u svim zemljama s kojima Njemačka ima dobre trgovinske odnose i koje su za njemačke tvrtke od iznimnog poslovnog značaja.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa