.

U Travniku potpisani ugovori s korisnicima subvencije za poticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2024. godinu

10 Lipanj 2024

Danas je u velikoj sali općine Travnik upriličeno potpisivanje ugovora s korisnicima subvencije za poticaj razvoja poduzetništva i obrta za 2024. godinu.

Subvencije su dodijeljene korisnicima koji su uspješno prošli proces selekcije, a cilj je omogućiti im bolje poslovne uvjete i prilike za rast i razvoj.

Konačnu rang listu možete pogledati ovdje.

Općina Travnik je osigurala ukupno 480,000 KM za poticaje poduzetništvu i obrtu, piše travnik.ba.

Pored općinskih proračunski sredstava, osigurana su i financijska sredstva od USAID-a (USAID/INSPIRE – podrška razvoju poduzetništva marignaliziranih grupa žena i drugih marginaliziranih skupina i „Diaspora Invest“ ).

Sredstva su osigurana i kroz sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta kojeg implementiraju Njemačko savezno ministartvo za ekonomsku saradnju i razvoj u saradnji sa njemačkom nevladinom organizacijom ASB (“Udruživanje snaga za radna mjesta i stabilnost –podrška ugroženim osobama u BiH kroz javno civilno i privatno partnerstvo“ ).

Također, uspostavljena je i linija za plaćanje kreditnih sredstava u iznosu od 200,000 KM, gdje Općina plaća kamatu.

U skladu s programom utroška sredstva iz budžeta Općine

Bitno je istaknuti da među današnjim potpisnicima poticaja ima i onih koji već imaju obrte, te koriste poticaje za postojeće obrte, ali također ima i onih koji su se ohrabrili da otvore nove ili prve obrte.

Više o današnjem potpisivanju ugovora pogledajte u prilogu Kanala 6!

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa