.

Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila realizirala Humanitarnu kulturnu karavanu u Centru ,,Duga” u Novom Travniku i u Zavodu Bakovići u Fojnici

18 Studeni 2019

Jedno od najsvrhovitijih obilježja glazbenog djelovanja je to da ono dopire do drugih. Ako glazbu promatramo strogo iz sociološkog kuta, ona služi tome da povezuje ljude (od običnih okupljanja, raznoraznih zabava do koncerata veće ili manje posjećenosti), a ako na to nadodamo i medicinski aspekt kroz primjenu metoda muzikoterapije, onda glazba može i da povezuje ljude i da ih liječi.

Tako je Limena glazba ,,Lašva” Nova Bila odlučila da svojom glazbom dopre do onih u našoj okolini kojima je to najpotrebnije: djeci s posebnim potrebama i mentalno invalidnim osobama, te da im sviranjem uljepša barem jedan dan.

S obzirom na to da smo od Federalnog ministarstva kulture i sporta dobili sredstva za provođenje projekta ,,Humanitarna kulturna karavana”, u subotu 16. studenog u sklopu realizacije projekta posjetili smo Edukacijsko-rehabilitacijski centar ,,Duga” Novi Travnik, a potom i Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići u Fojnici.

Na obje lokacije velikodušno smo dočekani i od strane djelatnika i od strane štićenika. Lijepo smo se podružili i održali koncert namijenjen štićenicima, koji su to prihvatili na način kako to jedino mogu, a to je iskreno. Stoga pljesak i prevladavajući smijeh i razdraganost kod onih koji nastupaju iskreno potvrda je da smo nastupili pred najboljom publikom na svijetu, istaknuo je Dragan Đido, tajnik i menadžer Limene glazbe ,,Lašva” Nova Bila.

Od sredstava projekta kupljeni su također i laptopi, koje je predsjednik Limene glazbe g. Marinko Matošević uručio ravnateljici ,,Duge” gđi. Sonji Nikolić Jurišić i direktoru Zavoda Bakovići g. Branku Staniću, koji su istaknuli kako će im laptopi dobro doći u radu sa štićenicima te su predsjedniku Matoševiću uručili poklon i zahvalnice za realiziran nastup i uljepšan dan štićenicima.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa