.

Velimir Bugarin izdao knjigu “Abecedarij Novog Travnika”

07 Ožujak 2021

Nakon višegodišnjeg istraživanja, prikupljanja građe, analize i interpretacije prikupljenih podataka svjetlo dana konačno je ugledala nova knjiga autora Velimira Bugarina, “Abecedarij Novog Travnika”.

Knjiga obuhvaća razdoblje od nastanka Novog Travnika 1949. godine do 2019. godine, premda se parcijalno dotiče ključnih događanja iz 2020. gdine. U fokusu pisanja je grad sa svim svojim specifičnostima i zanimljivostima koje mogu pridonijeti boljem poznavanju prošlosti i životne svakodnevice.

Međutim, nemoguće je pisati samo o gradu, a da se pri tome čitatelju ne omogući šira slika grada i njegove okoline koji su u međusobnoj interakciji. Knjiga se sastoji od dvije zasebne cjeline.

U prvom dijelu autor opisuje povijesni razvoj grada, svakodnevicu, djetinjstvo, spomenike, stanovništvo, izbor lokacije za izgradnju tvornice Bratstvo i zdravstvo. U drugom dijelu abecednim redom opisno navodi: obrazovne ustanove, kulturnoumjetnička društva, glazbene grupe, vjerske zajednice, medije, sportske klubove, planinarska društva, institucije, tvrtke, industrijske zone, osobe iz kulturnog, sportskog, vjerskog, političkog i drugih sfera života.

Tisak knjige podržali su: FTM, caffe Studio, FrAmigo, Kristal, RG, Ministarstvo znanosti, obrazovanja, mladih, kulture i sporta KSB i Zrinka Drmić.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa