.

Ovaj tjedan četiri kulturna događaja u Travniku

06 Ožujak 2023

U razdoblju od 6. do 10. ožujka, u Rodnoj kući Ive Andrića i Zavičajnom muzeju Travnik planirana su četiri kulturna događaja.

Prvi od njih održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka, i to FEMME by SENSES, kulturno-modna večer.

Modna kreatorica Mirela Džinić iz Travnika s modnim brendom SENSE kreacije odjeće oplemenjuje motivima iz kulturnog naslijeđa Travnika i BiH. U kulturno-modnoj večeri predstavit će tekstilni dizajn u ulozi ambasadora kulturne i povijesne baštine Travnika.Događaj počinje u 19:00 sati, restoranu Ex Ponto, Rodna kuća Ive Andrića.

Srijeda, Dan žena, rezervirana je za izložbu slika Elvedine Hrustanović.

Novim ciklusom pejzaža, rađenih tehnikom akrilika na platnu, Elvedina Hrustanović, likovna umjetnica iz Travnika, potvrđuje da, i kada napravi radikalan iskorak u svom umjetničkom izrazu, uvijek ostaje prepoznatljiva po svome specifičnom duktusu i svome modernom senzibilitetu.

Izložba će biti otvorena od 19:00 sati, u maloj galeriji Ex Ponto, Rodna kuća Ive Andrića.Glazbeno-književna večer, TRAVNIK, TRAWINC, TRAVNICH, TRAVNIC…, održat će se u četvrtak u 19. sati, također u restoranu Ex Ponto, Rodna kuća Ive Andrića.

U programu će nastupiti vokalni sastav “Ad Libitum”, Matej Baškarad te Enes Škrgo.

U programu se pjevaju autorske i druge pjesme o Travniku, čitaju se odabrani ulomci književnih djela posvećenih Travniku: “Stogodišnje priče” Zuke Džumhura, “Snovopriče o sefardima i aškenazima travničkim” Rusmira Agačevića i performira fragment pripovijetke Ive Andrića “Čaša”.Završni događaj narednog tjedna je promocija sevdalinke “KAD MAŠINA KROZ TRAVNIK MARŠIRA”.

Projekat “Sačuvajmo od zaborava” u produkciji Bosanskog kulturnog kruga Travnik sastoji se u snimanju i promociji sevdalinke “Kad mašina kroz Travnik maršira” koja govori o požaru u Travniku 1903. godine.

Nastupit će Duna Atifa Kika, vokal, Aida Cerić, harmonika i Selmir Šljivić, saz.

Promocija će se održati u petak, 10.ožujka u 19:00 sati, u Zavičajnom muzeju Travnik.

 

 

 

 

 

 

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa