.

NOVI TRAVNIK: Sutra 16. Međunarodni festival dječje glazbe "Dok teče Lašva "

07 Listopad 2022

Nakon dvogodišnje stanke međunarodne festivalske scene, festival "Dok teče Lašva" će ponovno zasjati u punom sjaju! Novu festivalsku priču, šesnaestu po redu u Novi Travnik donosi Udruga "Dok teče Lašva", a ova glazbeno-scenska manifestacija okupit će više od 100 mališana..

Na festivalskoj sceni nastupa 20 mladih i talentiranih pjevačkih nada u živoj izvedbi 18 novih autorskih pjesama. Oni dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i domaćina Bosne i Hercegovine. Nastupe Zvijezda i Zvjezdica i ove godine svojim plesnim koreografijama popratit će Sporski plesni centar "LDF", Plesni studio "Prijatelji djece-Maya", Zumba Fitness s Ivanom i Novotravničke mažoretkinje.

Prve večeri festivala u Caffe pizzeriji "Milano" predstavit će se mlade pjevačke nade u performansu "Pjesma kao ljubav".

U okviru razgledavanja kulturno-povijesnih znamenistosti Lašvanske doline, naši inozemni gosti posjetit će rodnu kuću nobelovca Ive Andrića i Zavičajni muzej u Travniku, a ukoliko vrijeme to dozvoli i voziti se turističkim vozom "Ćiro".
Ovogodišnju festivalsku temu "Svijet po mjeri djece" na festivalsku scenu DTL 2022. donose mladi glumci Teatra "Talija" i nezamjenjiva voditeljica Vanja Džambas u liku vile Dobrile. Kralja Vladaa glumi Damir Dinčić, a ulogu domišljate i sretne djevojčice igra Dunja Petrušić.

Ove godine generalni pokrovitelji festivala su Općina Novi Travnik i predsjednik FBiH, Marinko Čavara. Generalni medijski pokrovitelj je Radiotelevizija Herceg-Bosne. U subotu, od 19 sati svi ste pozvani slaviti ljepotu dječje pjesme i plesa, a u nastavku možete "zaviriti" u večerašnju probu mladih pjevača..

Ostale detalje pogledajte na službenoj Facebook stranici Festivala "Dok teče Lašva"

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa