.

Jašarević: Sve ovo emotivno doživljavam, nedostajalo nam je malo više sportske sreće

13 Svibanj 2016

Nogometaši Travnika posljednje kolo dočekuju ekipu Drine iz Zvornika, koja će također narednu sezonu nastupati u nižem rangu natjecanja.

 

Travnik je u društvu najboljih punih deset godina, u kontinuitetu. Posljednji put je bio član Prve lige, 2006.godine i od ove jeseni zajedno sa Veležom, Rudarom, Drinom borit će se ponovo za ulazak u Premijer ligu.

Dvadesetogodišnji Irfan Jašarević, jedan je od najboljih pojedinaca. Igra na poziciji lijevog bočnog, a u dresu Travnika odigrao je dvije sezone, što mu je ujedno i prvi premijerligaški klub. Za Travnik će ga vezati lijepe uspomene, a tvrdi kako je samo nedostajalo malo više sportske sreće za opstanak.

"Poslije poraza od Slobode, matematički je bilo nerealno da izborimo opstanak. Sreća nije bila na našoj strani, iako smo pružili dobre partije, pobjeđivali smo ekipe u samom vrhu tabele, međutim sve to je bilo nedovoljno jer smo istovremeno nesretno gubili bodove. Nedostajalo nam je malo više sportske sreće, jer smo kao ekipa sigurno kvalitetniji od mnogih koji su izborili opstanak. "

"Na Piroti sam napravio svoje prve premijerligaške korake, maksimalno sam se zalagao i tako sam i igrao cijelu sezonu. Previše emotivno doživljavam sve ovo ali, sam uvjeren da će se Travnik vrlo kratko zadržati u Prvoj ligi, te da će osigurati povratak u društvo najboljih."

"Utakmicom sa Drinom na Piroti opraštamo se zvanično od natjecanja u Premijer ligi. Protivnik također dolazi neopterećen rezultatom, kao i mi, ali pružit ćemo dobru partiju za kraj sezone. Neka pobijedi bolji." /scsport.ba/

 

Izvor fotografije: scsport.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa