.

Zrinjski na korak do naslova! Plemići na Grbavici uzeli bod u 90. i pobjegli Željezničaru na +3

28 Travanj 2018

Željezničar je na Grbavici u 90. minuti prosuo pobjedu protiv Zrinjskog, a gosti su se remijem od 2:2 odvojili na tri boda prednosti samo tri kola prije kraja prvenstva.

Najbolju priliku prvog poluvremena imao je Željezničar u 22. minuti kada je Zajmović u stilu Ronalda pucao škaricama iz okreta, ali je pogodio stativu.

No ubrzo nakon povratka s odmora Željo je uspio povesti. Zakarić je ubacio iz kornera, a Jadranko Bogičević je glavom pospremio loptu u mrežu za erupciju Grbavice.

Slavlje je trajalo samo do 67. minute kada je Nermin Hajdarević uspio svladati Kjosevskog i poravnati na 1:1.

Grbavica se ponovno usijala u 79. minuti kada su plavi uspjeli postići pogodak za novo vodstvo. Graovac se prošetao s loptom kroz gostujuću obranu, a Asim Zec je pospremio loptu u mrežu za 2:1.

Iako se činilo da će Željezničar slaviti i ponovno se izjednačiti sa Zrinjskim po broju bodova na vrhu, gosti su u 90. uspjeli postići pogodak za veliki bod. Strijelac je bio Haris Handžić.

Tri kola prije kraja prvenstva Zrinjski ima 63 boda, a Željezničar 60. Zrinjski će igrati kod kuće sa Širokim Brijegom, u gostima kod Sarajeva te u posljednjem kolu u Mostaru s Krupom. Željezničara očekuje gostovanja kod Radnika i Širokog Brijega te u posljednjem kolu sarajevski derbi na Grbavici.

U slučaju jednakog broja bodova gledaju se međusobne utakmice ove sezone, a tu je u prednosti Zrinjski koji ima dvije pobjede dok su dva susreta okončana remijem.

Baku optužili da je pjevao 'Bit će Željo ku**c šampion'; "Što i ako jesam? Srce me skoro prekinulo!"

U jednom trenutku si izgubljen, pa se vraćaš, a onda opet isto. Na kraju smo imali priliku uzeti i sve bodove, srce je bilo na granici, rekao je Slišk
Željezničar i Zrinjski su u derbiju bh. prvenstva odigrali 2:2, a osvojenim bodom u Sarajevu Zrinjski je tri kola prije kraja prvenstva pobjegao plavima na tri boda prednosti.

Nakon utakmice je uslijedila proslava u gostujućoj svlačionici, a Baka Slišković i njegovi igrači su zapjevali: 'Hej Zrinjski tko nam brani da bude sve k'o lani...'

A tenzije su se malo podigle na konferenciji za medije nakon utakmice kada su novinari Sliškovića optužili da je pjevao 'Bit će Željo ku**c šampion'.

"Ono što mene smeta, gotovo čitava liga pjeva 'Bit će Željo ... šampion'. Ne znam čime smo mi to zaslužili", komentirao je trener Željezničara Adžem, a Baka se pravdao kako on i njegovi igrači to nisu pjevali.

Međutim, netko od novinara je dobacio da jesu pa je trener Zrinjskog povišenijim tonom odgovorio: "Pa što ako sam bio? Nije kod nas sada pjevano poslije utakmice, to sam rekao."

Što se tiče same utakmice, Slišković je poručio:

"Utakmicu sam vidio tako da me zamalo srce prekinulo. Upravo sam sada o tome razgovarao sa Adžemom, eto takva je utakmica bila. U jednom trenutku si izgubljen, pa se vraćaš, a onda opet isto. Na kraju smo imali priliku uzeti i sve bodove, srce je bilo na granici".

"Utakmica je bila u granicama fair-playa, igrali smo otvoreno i mi i oni... Došli smo igrati otvoreno kao što sam i najavio i zato smo došli do boda. Možemo biti prezadovoljni jer je razlika ostala ista. Ali daleko od toga da je sve završeno, tako ćemo se i postaviti... Zahvalio bih se i na fer i korektnom navijanju, bilo je nekih iskrica, ali to je zbog važnosti utakmice," rekao je trener Zrinjskog.

"Izgleda da smo se i mi i oni pretplatili na ovakve utakmice. Na našu žalost opet nam ne odgovara rezultat. Znali smo da će oni igrati otvoreno, na žalost drugi gol nas je zaledio. Momcima nemam što zamjeriti. Sada su utučeni kao i svi mi, ali još devet bodova je u igri, nadam se da nije gotovo... Bilo je teško psihološki se vraćati, sigurno da to utječe na igrače. Svi žele oba trofeja," poručio je Adžem pa na pitanje o mogućoj ostavci odgovorio:

"Uprava će odlučiti, Adžem je Željovac, ali ako oni misle da ne mogu pomoći onda ću otići."

/goal.com/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa