.

Dominacija Zrinjskog i u košarci: Mostarski košarkaši osvojili naslov prvaka države

24 Svibanj 2018

HKK Zrinjski prvak je Bosne i Hercegovine u košarci! Mostarski košarkaši osvojili su svoj prvi naslov prvaka države i preuzeli su ga od Igokee koja je prvakom Bosne i Hercegovine bila zadnjih pet godina.

Nevjerojatnu sezonu Mostarci su okončali na nevjerojatan način – pobijedivši Igokeu na njenom terenu 77:73. Tom pobjedom Zrinjski je došao do treće pobjede u finalnoj seriji i s ukupnih 3-1 osvojio je naslov.

Tako se peta utakmica neće igrati u nedjelju u Mostaru, majstorica za koju su svi smatrali da je neminovna, budući da je oslabljeni Zrinjski bio autsajder uoči četvrte utakmice. Međutim, još jednom hrabrom predstavom košarkaši Hrvoja Vlašića nadoknadili su manjak igrača i vrativši se s dvoznamenkastog zaostatka u prvom dijelu došli su do pobjede u dramatičnoj završnici.

Naime, pred kraj prvog poluvremena Igokea je imala 10 razlike (38:28), no gosti su zaigrali pressing i to im je donijelo smanjenje rezultata, pa su na odmor otišli sa samo minus pet (38:33). Kako su završili prvo tako su otvorili drugo poluvrijeme pa su nakon nove serije 8:0 prvi put poveli (41:38). U tom trenutku postalo je jasno da se ovaj put Zrinjski neće ‘predati’ kao u drugoj utakmici finala. Rezultatska ‘klackalica’ napokon je odlučena tri minute prije kraja.

Marko Ramljak pogodio je tricu za 69:69, ali je domaćin odgovorio i poveo 72:69 na ulasku u zadnje dvije minute. Jedan od junaka sinoćnje pobjede Aleksandar Sokolović pogodio je teško polaganje za 71:72 minutu i 30 sekundi do kraja.

U napadu Igokee Radivojević je izgubio loptu, a sinoć maestralni Marko Ramljak popravio je promašaj Svena Smajlagića i Zrinjski je ponovno vodio (73:72). Igokea opet promašuje, ovaj put preko Artisa, a Ramljak pogađa samo jedno od dva bacanja (74:72). I Artis na drugoj strani pogađa samo jedno (74:73), a nakon presinga Igokee Ramljak ostaje sam i pogađa pobjedničku, ali i povijesnu tricu za 77:73 nakon koje je nastalo slavlje nekoliko gostujućih navijača, a kasnije igrača Zrinjskog.

Pobjednički pehar podignuo je Vedran Princ, koji zbog ozljede nije mogao doprinijeti osvajanju naslova, ali je itekako dao obol u ovom pravom podvigu mostarskog košarkaškog kluba.

/sportske.jutarnji.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa