.

Travničanka Sajra Dedić drugoplasirana na Europskom šahovskom prvenstvu

16 Listopad 2018

U razdoblju od 3-12 listopada 2018. godine, u Budvi se održavalo Europsko školsko pojedinačno natjecanje u šahu, koje je igrano kombiniranim sistemom natjecanja za školske šampione u kategorijama open U7, U9, U11, U13, U15/ djevojčice U7, U9, U11, U13, U15.

Jedina predstavnica Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 34 mlada šahista uzrasta 7 do 15 godina iz 7 europskih zemalja bila je Sajra Dedić iz Šahovskog kluba „Travnik“.

Sajra je jako dobrom igrom pobijeđivala predstavnike Engleske, Rusije, Poljske, Crne Gore, te je tako osigurala drugo mjesto u kategoriji U9 za djevojčice.

Natjecanje se igralo najprije pet kola po klasičnom tempu igre od 1 sata i 30 minuta po igraču za cijelu partiju + 30 sekundi po odigranom potezu, zatim je nakon dana pauze, nastavljeno nadmetanjem u ubrzanom tempu od 15 minuta po igraču + 10 sekundi po potezu, da bi se poslednjeg dana takmičenja mladi šahisti okušali u brzopoteznom tempu od 3 minute po igraču uz dodatak od 2 sekunde.

Ovo je za Sajru bila velika priprema pred odlazak na Svjetsko šahovsko prvenstvo za kadete koje će se održati u periodu od 3.-16. studenog 2018.godine u Španjolskoj.

Važno je napomenuti da je Sajrin odlazak na Svjetsko prvenstvo prepoznao veliki broj sponzora i donatora na čemu se gospodin Midhat Dedić ovim putem iskreno zahvaljuje, te nam je kazao kako se Sajra sprema za veliko SP.

/tntportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa