.

Roberto Soldić "Robocop" u Kanadi, ponovno se priprema u slavnom Tristar Gymu za predstojeći KSW 50

25 Srpanj 2019

Roberto Soldić je započeo pripreme za nadolazeći nastup na velikoj KSW-ovoj priredbi koja će se 14. rujna održati u londonskoj O2 Areni. Još uvijek nije poznato protiv koga bi se "RoboCop" trebao boriti, na KSW-u 50 a među imena o kojima se šuška je i ono bivšeg UFC "contendera" u velter kategoriji Paula Daleya, piše Fightsite.hr.

KSW prvak će sudeći prema objavi na službenom Instagramu prvi dio priprema odraditi u Montrealu u slavnoj MMA dvorani Tristar Gym. Soldić se i u prošlosti pripremao s poznatim stručnjakom i glavnim trenerom dvorane Firasom Zahabijem. Uoči posljednjeg nastupa u KSW-u su mu se pripreme poklopile s Bellatorovim prvakom Roryem MacDonaldom pa je dvojac zajedno odradio dio treninga u Montrealu. Soldić se pozitivno izrazio o iskustvu s MacDolandom, Zahabijem, St. Pierreom i ostalim borcima pa ne čudi da je i uoči jubilarnog 50. KSW-a odlučio ponoviti istu praksu.

"Jutarnji doručak odrađen. Hvala majstoru Firasu Zahabiju za rad na fokuserima! #KSW50", napisao je Soldić na svom Instagramu objavivši fotografiju sa Zahabijem iz slavne dvorane. 

Hrvatski borac je s mnogo stila iza sebe stavio poraz protiv Južnoafrikanca Dricusa Du Plessisa iz travnja 2018. godine. Vrlo brzo se u listopadu vratio pobjedama upravo protiv Du Plessisa, da bi zatim u posljednja dva nastupa prekidima svladao Bohrera i Kaszubowskog. Trenutačno u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda i 3 poraza.

Kao potencijalni protivnik za London se već neko vrijeme spominje bivši UFC-ovac i donedavni borac u Bellatoru Paul Daley. "Semtex" je već javno rekao da ne bi imao ništa protiv meča sa Soldićem, no pravo je pitanje hoće li se uspjeti dogovoriti s čelnicima poljske promocije. Za sada se čini kako konačni dogovor i potvrda borbe nisu na vidiku. Bitnija informacija glasi da je Soldićev nastup siguran, a sada se samo čeka pronalazak adekvatnog protivnika. Čelnici KSW-a nemaju lagan zadatak s obzirom da je Soldić već prilično dobro očistio svoju kategoriju do 77 kilograma.

Priredbu u Londonu predvode mečem za titulu u teškoj kategoriji prvak Philip De Fries i izazivač Damian Grabowski.

Fightsite.hr

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa