.

Odigrana osmina finala Kupa BiH, Sarajevo bez obrane naslova

03 Listopad 2019

Odigrane su utakmice osmine finala nogometnog Kupa BiH. Plasman u četvrtfinale najmasovnijeg natjecanja u državi osigurali su Tuzla City, Zrinjski, Borac, Olimpik, GOŠK, Rudar iz Kaknja, Željezničar i Široki Brijeg.

Tuzla City savladao je Velež minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac pobjedonosnog gola za Tuzlake bio je Sesar, koji je pogodio iz slobodnog udarca.

Zrinjski je pobijedio Slobodu 2:0. Strijelci za "Plemiće" bili su Kunić i Barišić.

Borac je u gostima deklasirao Zvijezdu 09 rezultatom 6:0. Vranješ je postigao het-trik, od toga je zabio jedan iz penala, dok su se u strijelce upisali i Vukajlija, koji je mrežu domaćina pogađao u dva navrata, te Marković.

Olimpik je bio bolji od TOŠK-a rezultatom 3:0, a golove za "Vukove" s Otoke postizali su Džafić, Handžić i Pandža.

GOŠK je u Prnjavoru golom Mustafića savladao domaći Ljubić 1:0, dok je u duelu dva Rudara, s(p)retniji bio onaj iz Kaknja, koji je četvrtfinale izborio nakon lutrije i penala.

Nogometaši Željezničara rutinski su savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine i izborili plasman među osam najboljih, u visokoj pobjedi od 6:1 strijelci su bili za "Plave" Zajmović 2x, A. Zec 2x, Hasić autogol, Veselinović, dok je za Mladost strijelac bio Mujarić.

Najzanimljivija utakmica odigrana je na Pecari gdje je Široki Brijeg izbacio Sarajevo rezultatatom 3:2. Strijelci za Široki bili su Čorić, Kovaćić i Enin, dok su za Sarajevo golove postigli Šabanović i Habibić. Tako je Sarajevo izgubilo šansu da obrani trofej, a poraženo je od ekipe koju su upravo savladali u finalu prošle sezone. 

 

izvor: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa