.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Zmajevi od 15 sati protiv Kazahstana

09 Listopad 2021

Reprezentacije Bosne i Hercegovine od 15 sati u Kazahstanu igra jako bitnu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev obratio se medijima na press konferenciji pred susrete kvalifikacija protiv Kazahstana i Ukrajine.

“Najteža utakmica je upravo ova prva koja nas sljeduje. Idemo se pripremiti sto posto, utakmica da se odigra kako nama paše, idemo na pobjedu. Svaka utakmica je teška, ne mislim da će nama biti lahko. Sve zavisi opet o nama i našem pristupu na utakmici. Neće biti nimalo lako, ali mi to znamo i spremni smo na to.”

Silne su povrede među Zmajevima, evo šta kaže Petev na tu situaciju:

“Ovi igrači koji su bili na treningu, mogu reći da sam prezadovoljan. Imamo mi na koji način i kako ćemo igrati i bez tih fudbalera koji su povrijeđeni. Želim da budemo na korak ispred nego što smo bili ranije.”

Ono što raduje jesu dobre partije napadača u posljednje dvije sedmice. Selektor je upitan na koji način će pristupiti utakmici:

“Naravno da imam pozitivu u sebi, uvijek mislim pozitivno. Što se tiče Džeke i Prevljaka, a nisu samo oni, većina reprezentativaca igraju vrlo dobro, najbitnije je da se riješi utakmica, da li individualno ili timski, to nije ni bitno. Najbitnije je da se dobije utakmica.”

“Imam plan kako ćemo izgledati na terenu protiv Kazahstana. Ne želim obraćati mnogo pažnju na druge reprezentacije, ja uvijek gledam našu, da izgledamo što bolje i bolje. Opet kažem, sve zavisi o nama, neće biti lako ali ćemo pokušati da izvućemo dobar rezultat.”

Izbornik je upitan da li razmišlja i o otkazu:

“Ne razmišljam. Ja mislim da je situacija ovakva i idemo svi skupa da odradimo što bolje. Izvini, ali ne razmišljam.”

Petev odabrao početnih 11 za meč s Kazahstanom

Ivajlo Petev odlučio se da na teren posašlje sljedećih 11 igrača: Šehić, Stevanović, Ahmedhodžić, Kovačević, Kolašinac, Ćivić, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Prevljak i Džeko.

Naša selekcija će prema grafičkom prikazu na zvaničnoj stranici UEFA-e ponovo igrati u formaciji 3-5-2.

Priliku sa klupe čekat će Vasilj, Pirić, Gazibegović, Cipetić, Jovičić, Nalić, Nukić, Ziljkić, Menalo i Demirović.

/sportske.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa