.

Dalić nije došao na presicu, Ćorluka otkrio lošu vijest: ‘On odlazi, neće moći igrati niti jednu utakmicu‘

02 Lipanj 2022

Nogometaše Hrvatske na posljednjem treningu pred utakmicu protiv Austrije dočekao je već "okićen" Gradski vrt. Transparenti potpore iz svih krajeva Hrvatske već su bili izvješeni na ogradama stadiona na kojem se sutra očekuje krcate tribine. Izbornik Zlatko Dalić vodit će trening, ali je razumljivo pred medije ipak poslao svoga pomoćnika Vedrana Ćorluku.

Zdravstveno stanje nije bajno, Gvardiol i Vrsaljko zbog ozljeda sasvim sigurno neće konkurirati za utakmicu protiv Austrije, štoviše mladi branič preskočit će čitav reprezentativni ciklus.

- Guardiola smo pustili, neće biti spreman ni za jednu utakmicu, najbolje za njega da odradi rehabilitaciju bude spreman za iduću sezonu. Vrsaljko neće konkurirati za Austriju, nadam se da će početi trenirati s nama u Splitu pred utakmicu protiv Francuske - kazao je Ćorluka.

Stožer više-manje ima zaokružen sastav kojeg će u petak navečer poslati na teren, upitno je tek hoće li Luka Modrić početi utakmicu..

- Za Modrića ćemo još vidjeti hoće li početi od prve minute ili nam se priključiti u nastavku. U razgovoru s izbornikom procijenit ćemo što je najbolje. S obzirom na situaciju s Lukom ni mi još nismo sigurni tko će početi, ali otprilike 90 posto sastava znamo - kazao je.

Razljutilo ga je novinarsko pitanje propušta li Ivan Perišić ovu akciju možda i zbog potpisa ugovora s Tottenhamom.

- Hrvatska reprezentacija je ozbiljna selekcija koja ne dopušta igranje s imidžem i takvim glupostima koje ste naveli. U reprezentaciju dolaze igrači koji su zdravi.

Austrijski izbornik Ralf Rangnick i stil igre kojem teži dobro je poznat Ćorluki.

- Znam ga iz svoje zadnje sezone u Lokomotivu gdje je došao kao savjetnik, znam njegovu filozofiju i kako će Austrija ići 100 na sat. Ako ne budemo odgovorili na pravi način bit ćemo u velikim problemima - upozorava Dalićev pomoćnik.

Austrija će biti prvi od čak četiri izazova koja reprezentaciju Hrvatske očekuju u samo deset dana.

- Sigurno da nije lagano. Uvijek su utakmice u ovim datumima pravile probleme, ali moram priznati dolaze igrači s drugačijim mentalitetom nego što su bile generacije prije, uživaju u nogometu, jedva čekaju istrčati na teren... Sada razmišljamo samo o Austriji, želimo pobjedu i da startamo na tri boda - kazao je Ćorluka.

U posljednjih godinu dana Mateo Kovačić za Chelsea i reprezentaciju odigrao je 55 utakmice, no prije zasluženog odmora slijede mu dvoboji protiv Austrije, Danske i dva puta protiv Francuske.

- Puno je utakmica pogotovo nakon naporne sezone. Sigurno nije jednostavno, ali što je tu je. Uvijek je čast igrati za Hrvatsku, spremni smo i motivirani odigrati najbolje moguće u ovome trenutku - poručio je veznjak Chelseaja.

S austrijskim izbornikom ove sezone se sreo u Premiershipu.

- Austrija je odlična reprezentacija, a sigurno će biti još i bolji pod novim izbornikom. Igrao sam jednu utakmicu ove sezone dok je Rangnick sjedio na klupi Manchester Uniteda, Bili smo dosta bolji, ali završilo je neodlučeno. Nadam se da ćemo opet biti puno bolji, ali da će rezultat biti povoljniji - nasmijao se Kovačić.

Pune tribine bit će vjetar u leđa.

- Očekujem opet sjajnu atmosferu, uvijek je jako lijepo igrati u Osijeku, uvijek bude fenomenalno i ništa manje ne očekujem - kazao je Kovačić.

Luka Modrić naknadno se priključio reprezentaciji i nisu mu još svi suigrači iz reprezentacije stigli čestitati na petoj osvojenoj Ligi prvaka.

- Luka je kasnio, nisu ga još svi vidjeli. Dočekat će ga aplauzom kako i zaslužuje.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa