.

BiH: Danas sunčano vrijeme, pogledajte stanje u prometu

11 Rujan 2021

Prema izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno, Livno 9; Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most 10; Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 12; Sarajevo 13; Gradačac, Mostar 18; Neum 20; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na jugozapadu Bosne, sjeveru i istoku Hercegovini je je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30 °C.

BIHAMK: Stanje u prometu

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se uz umjerenu frekvenciju vozila, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se promet na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od ponedjeljka (13.09.), tijekom dana prometovat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) promet će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Doljani i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa