.

Porezna uprava Federacije BiH izvršila kontrolu priređivača igara na sreću, posjetili i Središnju Bosnu

19 Kolovoz 2022

U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su izvršili kontrolu priređivača igara na sreću na području Županije Sarajevo, Tuzlanske županije, Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojske županije, u općinama Centar, Novi Grad, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Lukavac, Doboj Istok, Živinice, Tuzla, Kalesija i Banovići, Vitez, Fojnica, Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Zenica, Žepče, Visoko i Kakanj.

U izvršenim kontrolama otkrivena su dva neprijavljena radnika i 16 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, u 34 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 60.900 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna uprava FBiH također poziva i građane, ako imaju saznanja o radu ‘na crno’, ali i drugim nepravilnostima, da prijavu mogu anonimno dostaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa