.

Održan sastanak skupine za unaprjeđenje učenja na daljinu u KSB

08 Svibanj 2020

Pandemija koronavirusa (COVID 19) uzrokovala je mnoge promjene u svim segmentima društva, a na poseban način se odrazila u obrazovnom procesu. Nastavu u školama je zamijenio proces učenja na daljinu, uz pomoć primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ministarstvo obrazovanja, zajedno s nastavnim osobljem, ali i učenicima pa i njihovim roditeljima nastojalo se maksimalno prilagoditi novim okolnostima i, sada već možemo slobodno kazati, uspješno privoditi školsku godinu kraju. Istina, ima još nekih otvorenih pitanja, ali nema dileme kako će školska godina biti zaključena.

Cijeli niz procesa se odvijao u pozadini, a jedan od njih je i tehnička potpora odvijanju učenja na daljinu u Kantonu Središnja Bosna. Sa željom da svim učenicima, njihovim roditeljima, kao i nastavnom osoblju budu maksimalno na dispoziciji iz Ministarstva su pokrenuli facebook stranicu, kao i e-mail za svu tehničku potporu. U međuvremenu su u pomoć priskočili i ljudi dobre volje, koji su stavili sebe na raspolaganje u ovoj kompleksnoj situaciji.

Tim povodom ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, Bojan Domić, organizirao je u svom uredu sastanak radne grupe za unapređenje učenja na daljinu u Kantonu Središnja Bosna. Radnu grupu, uz ministra Domića, sačinjavaju Hadžib Salkić, Pavao Sović, Mirnes Smajilović i Ivan Sajević.

„Ovdje su oni koji su svoje resurse, kompetencije i slobodno vrijeme stavili u potpunosti i, moram naglasiti,besplatno našem ministarstvu, nastavnicima i učenicima. Ovim putem im u ime svih zahvaljujem na nesebičnoj pomoći i doprinosu. Također, pred nama je još puno rada i siguran sam kako će ovaj tim, osnažen s još nekoliko osoba dati dodatan doprinos našoj intenciji unapređenja školskog sustava“, kazao je ministar Domić.

Na sastanku je istaknut značaj i uloga nastavnika i desetke tisuća učenika i roditelja, koji su se prilagodili i surađivali u ovom složenom procesu. Posebno je naglašena uloga nastavnika i profesora informatike, koji su nesebično bili na pomoći svojim kolegama, ali i učenicima.

Također, iznijet cijeli niz ideja i prijedloga koje će radna grupa za unapređenje učenja na daljinu u Kantonu Središnja Bosna razmatrati u narednom periodu, a sve uz koordinaciju sa školama i Ministarstvom.

 

/drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa