.

Završena rekonstrukcija regionalnog puta Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje, investicija od 5,5 milijuna KM

12 Listopad 2020

U mjesto Bistrica, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, danas je, upriličeno je svečano otvaranje regionalnog puta R439 koji povezuje Novi Travnik i Gornji Vakuf-Uskoplje. Riječ je o dugoočekivanom okončanju radova i ukupno 12 kilometara moderno izgrađene prometnice koja povezuju dvije općine i omogućuje daljnji razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 5,5 milijuna KM, a sredstva je osigurala Vlada ŽSB posredstvom Direkcije za ceste ŽSB.

Izlaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH i zastupnica u Saboru ŽSB Zdenka Džambas u izjavi za medije kazala je kako su završne aktivnosti na realizaciji ovog projekta počele 2018. godine kada je potpisan Ugovor o gradnji i asfaltiranju 12 kilometara nedostajućeg dijela regionalnog puta između općine Novi Travnik i općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

„Novi Travnik je sve do prije 15-ak godina bio potpuno izoliran grad. Nije bilo niti jedne asfaltirane ceste koja bi vodila prema jugu BiH. U 21. stoljeću, putevi prema Bugojnu i Gornjem Vakufu -Uskoplju su bili neasfaltirani. Stalno se pričalo o tih 12 kilometara, ali… A onda, izgrađuje se magistralni put prema Bugojnu (Ceste FBiH), pa se grad polako izvlači iz izolacije, iako još uvijek nije službeno otvoren za teška vozila. Svejedno, ne odustaje se od puta „preko Pavlovice“, kako smo ga zvali. Trebalo je složiti kockice: želje građana naše dvije općine, razumijevanje drugih općina za naše potrebe, politička volja, a onda tih 5,5 milijuna KM, Vlada ŽSB, zastupnici, glasanje.“ rekla je zastupnica Džambas te dodala:

„Konačno, složilo se. Došli smo, uz nepredviđene probleme kod izgradnje, do kraja (utrošeno je 5,5 milijuna KM). Asfaltom su spojeni Novi Travnik i Gornji Vakuf – Uskoplje. Naravno, ovo je također cestovno povezivanje preko središnje Bosne prema Mostaru i dalje – do Neuma. Također, građani Gornjeg Vakufa – Uskoplja sada mogu za kraće vrijeme putovati preko Viteza prema Sarajevu i dalje.

Ovaj strateški projekt od početka ima snažnu podršku od političkog vodstva iz Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, a posebice od aktualnog zastupnika u Saboru ŽSB i predsjednika OO HDZ BiH Uskoplje Dražena Matišića.

„Sretan sam i zadovoljan što smo konačno dočekali čin završetka rekonstrukcije preostalih 12 kilometara regionalnog puta R439 Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje. Drago mi je što je prepoznat velik značaj ove regionalne dionice, kako za Županiju Središnja Bosna pa tako i za općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Novi Travnik. Dionica je za Županiju Središnja Bosna izuzetno važna budući da povezuje najkraćom vezom našu županiju s Hercegovačkom-neretvanskom županijom. Uvjeren sam kako će rekonstrukcija ove dionice općini Gornji Vakuf-Uskoplje donijeti pozitivne efekte za gospodarstvo i turizam. Današnji čin smatram na neki način i osobnom satisfakcijom jer sam i kao zastupnik u Saboru ŽSB, zajedno s kolegicom Zdenkom Džambas, u više navrata ukazivao na značaj regionalnog puta Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje“, kazao je Matišić.

 

 

 

 

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa