.

Završena humanitarna akcija za Pedijatriju Doma zdravlja Travnik

21 Siječanj 2016

U amfiteatru Sveučilišta "Vitez" u Travniku večeras je upriličena završna svečanost humanitarne akcije koju je organizovala travničanka Jasmina Fajkić za Pedijatrijski odjel Doma zdravlja u Travniku.

 

Na svečanosti su uručeni dresovi kupcima koji su učestvovali na aukciji putem interneta i na taj način pomogli Pedijatriju Doma zdravlja u Travniku. Ukupna prikupljena suma kroz aukciju, ali i novčane priloge dostigla je 14 tisuća KM.

U ime Doma zdravlja Travnik i Pedijatrijskog odjela zahvalili su se prim.dr. Nurdin Šatrović, ravnatelj Doma zdravlja Travnik i šefica Odjela prim.dr. Amira Skaka.

Dres najboljeg svjetskog nogometaša Lea Messia prodat je u Kuvajt za 3.100 KM, a zavidne cijene postigli su dresovi bh. internacionalaca Džeke i Pjanića. Na večerašnjoj svečanosti dresove su najprije preuzeli najmlađi pa je tako Bakir Hadžić preuzeo dres hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića, a Anan Baltić kapitena Zmajeva Edina Džeke. I dres Miralema Pjanića ostao je u Travniku, kao i sprinterice Blanke Vlašić i dres i sprinterice Amela Tuke.

Na kraju doc.dr. Hadžib Salkić, predsjednik Lige humanista "Pomozimo BiH“ uručio je Jasmini plaketu ovog udruženja i počano članstvo, a Jasmina će u narednom periodu odlučiti da li će preuzeti i funkciju predsjednice. Događaj su pratili brojni sugrađani i prijatelji Jasmine Fajkić./avaz.ba/

 

Izvor fotografija: avaz.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa