.

OPG Gučogorka – jedno od najpoznatijih OPG-ova iz središnje Bosne izlaže na „Adventu u Travniku“

11 Prosinac 2019

OPG Gučogorka kao jedna od najprepoznatljivijih i najuspješnijih OPG-ova iz središnje Bosne i ove godine će izložiti svoje proizvode na „Adventu u Travniku“.

 

OPG „Gučogorka“ dolazi iz Guče Gore kod Travnika. Njihova djelatnost zasniva se na certificiranoj ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i preradi voća, povrća, mesa i mlijeka. Nastoje svojim radom oplemeniti uzgoj tradicionalnih kultura i proizvodnju na certificiranom i ekološki potvrđenom zemljištu na obroncima planine Vlašić, te popularizirati korištenje zdrave prehrane u skladu s tradicijom i navikama na području Bosne i Hercegovine, a sve u skladu s najboljom praksom ekološke proizvodnje.

 

U Bosni i Hercegovini proces registracije OPG-a je tek u povoju, a ovaj OPG  jedan od pionira ovakvog načina bavljenja poljoprivredom, te za isti posjeduje odgovarajući certifikat. Zemljišne površine koje koriste za poljoprivrednu proizvodnju također posjeduju odgovarajući EKO-certifikat.

 

Paletu proizvoda OPG Gučogorka  čine:  rakije (šljivovica, jabukovača, kruškovača, orahovača, medovica te travarica koja se oplemenjuje ljekovitim biljem sa obronaka Vlašića), likeri (od plodova maline, brusnice, višnje i kupine), suvenirska i ukrasna pakovanja, suhomesnate prerađevine, Vlašićki sir, zimnice na bazi voća i povrća iz vlastite ekološke proizvodnje, a kruna njihove ponude u ovoj kategoriji je nadaleko čuveni "Tvrtko", pripravak od koštuničavog voća, meda i biljaka čija je receptura jedna od proizvodnih tajni obitelji Rajić.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa